Játszótereket fejlesztenek a városban

Interaktív modullal ellátott játékokat helyeznek ki az ürgemezei, a Kresz parkban lévő és a Toldi Miklós utcai játszóterekre. A fejlesztésre 29 millió forint saját forrást biztosít a költségvetésből az önkormányzat.

Az ürgemezei játszótéren kötélpiramist, dupla drótkötélpályát és kéttornyú mini játszóvárat, a KRESZ parkban lévőben kombinált rugós lépegetőt, a Toldi Miklós utcai játszótéren pedig mini játszóvárat, fészekhintát, mérleghintát és egyensúlyozó játékot helyeznek el az elkövetkezendő hetekben. Mindegyik játék alá gumiszőnyeget tesznek le, ami növeli a gyerekek biztonságát.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Az ürgemezei munkaterület átadáson Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, hogy az úgynevezett BIBA interaktív játszótér eszközeit AR leolvasó modullal szerelik fel, így ha letöltik a megfelelő applikációt a szülők, akkor a közreműködésükkel, interaktív módon használhatják a játékokat a gyerekek. Ahogy elhangzott, az interaktív mellett hagyományos használatra is alkalmasak a játékok, a fejlesztők úgy kombinálták ezeket a játszótéri elemeket a technológia vívmányaival, hogy mindkettő előnyét kiaknázzák. A beruházásra mintegy 29 millió forintot fordít az idei költségvetésből Paks Város Önkormányzata.

Jelenleg már téli nyitvatartás szerint látogathatók a játszóterek, azaz reggel 7-től 17 óráig. A téli rend március 15-ig marad fent. Pakson és a településrészeken összesen 35 játszótér van, amelyek folyamatos rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetése a DC Dunakom Zrt. feladata, ez magában foglalja a játszóterek nyitását-zárását, biztonsági felügyeletét, a normál és operatív ellenőrzését, a játszóterek és fitneszparkok eszközeinek és egyéb tartozékainak üzemeltetését.

Jelenleg már téli nyitvatartás szerint látogathatók a játszóterek, azaz reggel 7-től 17 óráig. A téli rend március 15-ig tart. Pakson és a településrészeken összesen 35 játszótér van, amelyek folyamatos rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetése a DC Dunakom Zrt. feladata, ez magában foglalja a játszóterek nyitását-zárását, biztonsági felügyeletét, a normál és operatív ellenőrzését, a játszóterek és fitneszparkok eszközeinek és egyéb tartozékainak üzemeltetését.