Az ütemtervnél gyorsabban halad a lámpatestek cseréje

Az önkormányzata mintegy 15 millió forintot fordít a beruházásra. A projekt a Kornis, a Mező, a Rosthy, az Arany János, a Munkácsy Mihály, a Gárdonyi Géza utcákat, valamint az Építők útját is érinti. A kivitelező tájékoztatása szerint a decemberi határidő előtt, várhatóan november végére mindegyik helyszínen korszerű és takarékos LED-ek világítanak.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A 2023-as paksi közvilágítás korszerűsítését célzó program a tervezettnél gyorsabban halad. Szerdán (11.07.) az Arany János utcában dolgoztak a PAVILL Kft. szakemberei.

Schreiner Balázs ügyvezető elmondta, hogy a projekt részeként a régi lámpatesteket leszedik és helyettük új, LED-es fényforrásokat szerelnek fel a kollégák. Ezek sokkal jobb fényerőt és fényeloszlást fognak biztosítani, így az utca jobban meg lesz világítva. A lakosok azt fogják ebből észrevenni, hogy nem félhomály lesz, hanem jól látható utca és járda.

A Kornis, a Mező, a Rosthy, a Munkácsy Mihály és a Gárdonyi Géza utcákat is érinti a projekt. Sok helyen a kivitelező szerint már lezajlott a csere. Schreiner Balázs arról tájékoztatott, hogy az anyag beérkezésekor volt némi csúszás, de a cég munkavállalói nagyon ügyesek és szépen lefaragták a minimális hátrányt. Ha az időjárás is engedi, akkor bőven határidő előtt befejezik a munkálatokat.

A piactéri pavilonok sem maradtak ki a fejlesztésből. 140 db fénycső és 70 db armatura cseréje valósult meg. Paks polgármestere augusztusban a projekt indulásakor azt mondta, szinte minden évben fordít forrást a város a közvilágítás fejlesztésére.

A mostani munkálatok érintették az Építők útját is. Egy rövid szakaszon már végzett a kivitelező a lámpaoszlopok áthelyezésével. A 15 millió forintos beruházás november végére teljesen befejeződik.