A Debrecen győzött

Az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata a hetedik fordulóban a DEAC-ot fogadta. Hat vereség után az első győzelmére készült a táblázat utolsó helyén álló piros-kék társaság, a Debrecen három győzelemmel és három vereséggel a nyolcadik helyről várta a mai (11.11.) mérkőzést. Hét közben újabb légiós érkezését jelentette be a paksi klub, Kassim Nicholson személyében egy hármas-négyes posztos játékossal erősítettek. Az új játékos az előző idényben a Naturtex-SZTE Szedeák csapatában szerepelt.

Kassim Nicholson . Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A vendégek szerezték az első kosarat, Nicholson két büntetővel egyenlített. White triplája után Wright Jr. közelről volt eredményes, 7-2-t mutatott az eredményjelző. Nicholson és Radics közeli találatai után nyolcpontos paksi előnynél időt kértek a vendégek a negyedik perc közepén. Wright Jr. közelije után percekig nem tudott pontot szerezni az ASE, vagy a dobások voltak pontatlanok, vagy a debreceniek védekeztek jól, és még pontosan is dobtak. Egy 9-0-s szériával átvették a vezetést a fekete-fehérek, 13-14-nél időt kért a paksi csapat a nyolcadik perc közepén. Dorogi közelijével és Woods büntetőivel három pontra nőtt a hazai előny, amiből egy megmaradt a tízedik perc végére.

A második negyed harmadik percében időt kellett kérnie Krasovec mesternek, egy 7-0-ás rohammal elléptek a vendégek, 17-23-at mutatott ekkor az eredményjelző. White kétszer egymás után betalált a hárompontos vonalon kívülről, majd Nicholson zsákolt, 25-25-nél időt kértek a vendégek az ötödik perc elején. Két közeli találattal visszavette a vezetést a Debrecen, de nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. A gólcsendet Ihring kétpontosa törte meg, majd White értékesítette büntetőit, 29-29-et mutatott az eredményjelző a hetedik percben. Pajor a sarokból vágott be egy hármast, de nem sikerült megőrizni az előnyt a negyed végére, kimaradtak a lehetőségek, a vendégek pedig büntetőkből és egy közeli találattal átvették a vezetést.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Átvette a vezetést a paksi csapat Ihring kétpontosával, de jött rá a válasz. Nicholson közelije után sokáig 36-35-öt mutatott az eredményjelző, mind a két oldalon sorra maradtak ki a lehetőségek. Aztán két vendégtripla után időt kért a hazai csapat, de egy újabb távoli kosár után nyolc pontra nőtt a debreceni előny. White 2+1-e, és Ihring büntetői után három pontra csökkent a hátrány. Nem lehetett megállítani a vendégeket, három hármast is bevágtak, míg paksi oldalról csak White tudott válaszolni távolról. A nyolcadik perc elején 44-55-nél újabb hazai időkérés következett, a rövid pihenő után White büntetőkből csökkentette a hátrányt. A hetedik vendéghármas is beesett a gyűrűbe ebben a negyedben, az utolsó találat Nicholson zsákolása volt.

Vendégközeli volt az első találat, Dorogi zsákolása és Nicholson triplája érkezett hazai oldalról, 55-59-nél időt kért a Debrecen. Újabb vendégtalálatok következtek, 55-63-ra alakult az állás. Sokáig nem esett be a labda egyik gyűrűbe sem, a hetedik perc közepén újabb ASE időkérés következett a hetedik perc közepén 56-64-nél. A hátralévő időben sorra maradtak ki a hazai helyzetek, a vendégek pedig simán őrizték előnyüket.

Atomerőmű SE – DEAC 61-70 (17-16, 15-17, 18-24, 11-13).
ASE: Woods 2, Pajor 3/3, White 19/12, Kovács -, Nicholson 14/3, Géringer NJ, Radics 2, Kékesi NJ, Dorogi 6, Sövegjártó -, Ihring 9/3, Wright Jr. 6.