Szakmai tanácskozást tartottak Pakson

Szakmai tanácskozást tartott az Energiaházban a Volán Egyesülés, az ország minden tájáról érkező közlekedési szakembereknek november 15-én. A konferencia részt vevői ellátogattak a Paksi Közlekedési Kft. telephelyére is, megtekintették az elektromos buszokat, majd előadásokat hallgattak meg.

– Eltökélt célunk, hogy arról is ismert legyen Paks, hogy zöld várossá szeretne válni. Ezen az úton már elindultunk és egész jó irányban haladunk – mondta a Volán Egyesülés és a Paksi Közlekedési Kft. közös szervezésében megtartott szakmai tanácskozáson Szabó Péter, Paks polgármestere. Beszédében a helyi tömegközlekedés és elektromobilitás sajátosságairól, az eredményekről és a tervekről is összegzést adott. A Volán Egyesülés szakmai érdekképviseletet lát el, amelynek tagjai a helyi közlekedési vállalatok, köztük a Paksi Közlekedési Kft. Szakmai tanulmányútjaikon a szervezethez tartozó valamennyi telephelyet meglátogatják és kicserélik, értékelik a tapasztalatokat. Dr. Tukacs László József, a Volán Egyesülés vezérigazgatója azt mondta, hogy mind a világban, mind Európában a környezetvédelem kiemelten fontos szerepet játszik. Úgy látja, hogy Paks mintatelepülés, mert a közösségi közlekedést kizárólag elektromos autóbuszokkal oldják meg, ezért választották az elektromobilitás témájához kapcsolódó konferencia helyszínéül.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A megnyitók után a szakemberek ellátogattak a Paksi Közlekedési Kft. telephelyére, ahol megtekintették az infrastruktúrát és négy autóbuszt is, amelyet vagy már tesztelt a cég, vagy a közeljövőben tesztel. A cég ügyvezető igazgatója, Tavi Tamás a jövőbeni terveket is ismertette a szakmai napon. Arról beszélt, hogy még ebben az évben szeretnének pályázatot benyújtani autóbuszok beszerzésére, okos megállók kiépítésére és olyan informatikai fejlesztésekre, amelyek elősegítik az utasok mobilitását; tervezik bevezetni az elektronikus jegyrendszert is. A telephely látogatást szakmai előadások, bemutatók és tapasztalatcsere követték az Energiaházban.