Egy doboznyi szeretet karácsonyra

Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2023-ban is meghirdetik a már hagyományos karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtést, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Szabó Péter polgármester elmondta, hogy rászoruló családok ünnepét szeretnék szebbé tenni az akció megszervezésével, amihez kérik a lakosság együttműködését. Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez annak nincs más dolga, mint megtölteni egy vagy több cipősdobozt ajándékkal, ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánja, majd eljuttatni valamelyik gyűjtőpontra. A dobozokba meleg ruha, írószer, tisztálkodószerek, játékok, édességek kerüljenek. Családoknak is összeállíthatnak karácsonyi ajándékcsomagot, ebben az esetben tartós élelmiszerekkel töltsék meg a dobozt, és a csomagoláson jelezzék a tartalmát. Szabó Péter kiemelte, hogy az akcióban összegyűlt ajándékokkal sok olyan család karácsonyát tehetik szebbé az adományozók, akiknek nehézséget jelentene, hogy ajándék kerüljön a fa alá, és ünnepi étel az asztalra.

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a paksi atomerőmű 2008 óta tart karácsonyi adománygyűjtést. Mint mondta, igyekeznek minél több tevékenységet összehangolni az önkormányzattal, ahogy ezt az akciót is már több éve együtt szervezik meg. Kitért arra, hogy csak a TLK-ban összegyűjtött ajándékdobozok száma sosem volt kevesebb száznál, és többnyire olyan kétszáz körül volt. Hangsúlyozta, az, hogy a város ilyen szinten felkarolja a kezdeményezést, a közösség erejét mutatja. Dr. Kovács Antal arról is beszélt, hogy a karácsonyi adománygyűjtő akció jó érzéssel tölti el a megajándékozottakat, ugyanakkor azokat is, akik adnak, és jó példa a gyermekeknek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy december 14-ig várják az ajándékokkal megtöltött dobozokat a Tájékoztató és Látogató Központban, a Paksi Polgármesteri Hivatalban és a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az összegyűlt ajándékokat közvetlenül az érintett családokhoz juttatják majd el a Paks Kistérségi Szociális Központ és a Katolikus Karitász közreműködésével. Az is elhangzott, hogy a tapasztalat szerint nagy az adományozó kedv és a szociális érzékenység Pakson, ami megmutatja egy közösség erejét, és bíznak abban, hogy most is sokan megmozdulnak a felhívásra.