Győzött az ASE a Ludovika arénában

A bajnokság 10. fordulójában az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata Budapesten, a Honvéd ellen lépett pályára, és jobb hajrájának köszönhetően győztesen jött le onnan. Az előző fordulóban a paksi csapat hazai pályán szenvedett vereséget az Alba Fehérvártól, és a táblázat végén található. A Honvéd az előző meccsnapon Kaposváron kapott ki, és a tizenkettedik a tabellán. A paksi csapatból ezúttal is sokan hiányoztak, Gulyás és Pajor bokasérülés miatt nem volt bevethető, az új játékos, Kenny Wooten Jr. pedig lebetegedett. Eilingsfeld és Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ.

Nem lehetett észveszejtő iramról beszélni az első negyedben, a hazaiak centere már a második perc vége felé begyűjtötte harmadik személyi hibáját, egyel kevesebb magasemberre kellett ügyelni. Sok hibával és kimaradt dobásokkal telt az idő, a hatodik perc közepén 2-8-as állásnál időt kértek a hazaiak. Elkezdtek beesni a dobások mind a két oldalon, Ihring második triplája után 8-16-ot mutatott az eredményjelző. A hátralévő közel három percben csak Dorogi büntetőit lehetett feljegyezni paksi oldalon, míg a Honvéd fokozatosan csökkentette hátrányát, és öt másodperccel a negyed vége előtt büntetőkkel egyenlített.

Nem változott a játék képe a második felvonásban, talán az volt a különbség, hogy egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Ami pozitívum volt, hogy Géringer és Kékesi is sok percet kapott, és pontokat is szereztek. Nagyon döcögős volt továbbra is a piros-kékek játéka, ráadásul sorra hagyták ki a büntetőket. Felváltva vezettek a csapatok, három perccel a vége előtt 31-32-t mutatott az eredményjelző, női meccsen szokott ilyen kevés találat születni. Aztán egymás után beesett két hazai tripla, és öt másodperccel a vége előtt öt ponttal elléptek a vendéglátók. ASE időkérés következett, majd Igring végig szlalomozva a pályán egy közeli találattal három pontra csökkentette csapata hátrányát.

A nagyszünet után bő három perc elteltével egy zsákolás után már 49-40-re vezetett a BHSE. Géringer hármasával kapaszkodott az Atom, majd a hatodik perc elején White rosszul fogott talajt a hazai palánk alatt, úgy bicegett le a pályáról, már nem is tért vissza később. Rengeteg hiba volt mind a két oldalon, a paksi csapat Radics és Ihring pontjaival faragta a hátrányt, szerencsére a hazaiak nem tudták értékesíteni a ziccereiket sem. Az utolsó percben Nicholson büntetőivel visszajött a meccsbe az ASE.

Nicholson 2+1-e, majd Ihring egymás után bedobott négy büntetője is kellett, hogy a harmadik perc elején egyenlítsen a paksi csapat, majd bő egy perc múlva hosszú idő után a vezetést is átvegye. Időközben kipontozódott Dorogi, majd a hetedik perc elején Nicholson, a hátralévő közel négy percben az Ihring, Wright Jr., Radics, Géringer, Kékesi ötös volt a pályán. A végjátékot jobban bírta idegekkel az ASE, az utolsó percben faultkényszerben volt a Honvéd, Wright és Ihring pedig nem hagyta ki a büntetőit.

Budapesti Honvéd Sportegyesület – Atomerőmű SE 71-77 (18-18, 23-20, 13-14, 17-25).
ASE: White 7/3, Kovács NJ, Nicholson 11, Géringer 6/6, Radics 5/3, Kékesi 3/3, Dorogi 2, Sövegjártó -, Ihring 28/6, Wright Jr. 15/3.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív