Magyar vállalkozók napja – A VOSZ rendezvénye Budapesten

Dr. Gál Gábor Pakson praktizáló szájsebész-implantológus az egyike annak a húsz vállalkozónak, akik az alapításának 35.évfordulóját ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hagyományos ünnepségén átvették az Országos Év Vállalkozója díjat. Dr. Gál Gábor édesapját követve választotta a fogorvosi pályát. Az Alisca Dent Kft. tulajdonosa azt mondta lapunknak, hogy a szülői példán túl az is fontos mérföldkő volt pályafutása során, hogy Pakson nyitotta meg fogászati rendelőjét. Fontos vezérelve a munkában, hogy mindig mindent megtegyen a páciens elégedettsége érdekében.

Ettől az évtől december első péntekje hivatalosan is a magyar vállalkozók napja. Mindez a VOSZ rendezvényén is tükröződött: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter is résztvevője volt, Orbán Viktor pedig beszédet is mondott. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a vállalkozók sikeresek lesznek, ami a közhaszon növekedését idézi elő. Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy a kormány legutóbbi ülésén 10 eurós csökkentésről döntött a vállalkozói árakat illetően.

A díjazottak csoportképe a (VOSZ) Magyar vállalkozók napja rendezvényén a Müpában 2023. december 1-jén. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, mellette balról Demján Sándorné, a posztumusz Magyar Vállalkozói Nagydíjjal kitüntetett Demján Sándor özvegye, mögötte, a középső sorban Eppel János, a VOSZ elnöke. Balról Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b10), jobbról Varga Mihály pénzügyminiszter (j6). MTI/Máthé Zoltán

Az alapításának 35. évfordulóját ünneplő VOSZ ünnepsége után szintén a MÜPA-ban rendezték a Prima Primissima gálát. A Prima Primissima Díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés a magyar művészet, tudomány, közélet és sport terén. Első ízben volt paksi, Tolna megyei jelölt a kiválóságok között: Dr. Kovács Antal olimpiai-, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója személyében dr. Faragó Tamás és Fábián László mellett. A három jelölt közül dr. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, mesteredző vehette át a Prima Primissima Díjat.