Megvan az első hazai győzelem

A bajnokság 11. fordulójában az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata az SZTE-Szedeák csapatát fogadta, és egy kemény mérkőzésen, végig vezetve megszerezte első hazai győzelmét. A hazaiak az előző fordulóban, idegenben a Budapest Honvéd ellen megszerezték második győzelmüket, míg a vendégek a Kaposvár legyőzésével a táblázat negyedik helyére léptek. A paksi csapatból ezúttal Gulyás és Pajor bokasérülés miatt nem volt bevethető. Eilingsfeld és Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ.

Fotó: Molnár Gyula

Wooten sodorta be a labdát a gyűrűbe, majd Radics szerzett egy kétpontost, Nicholson hármasa és kettese után 9-4-et mutatott az eredményjelző a negyedik perc elején. Ebben az időszakban jól védekezett az ASE, Wooten két blokkot is kiosztott, és a lepattanókat is a piros-kékek szedték jobban. Zsinórban öt pontot dobott a Szeged és egyenlített, de nem tört meg a paksi csapat lendülete, és visszavette a vezetést. Nicholson távolról, majd kétszer közelről is betalált, Wright Jr. kétpontosa után 18-12-re lépett el az Atom hét perc elteltével. Radics közelije után időt kértek a vendégek, de robogott tovább a paksi expressz, Wright, Nicholson és Ihring kétpontosaival 14 pontra nőtt az előny a tizedik perc végére.

A második negyed vendégtriplával indult, Wooten-zsákolás volt a válasz. A fiatalok közül Géringer kapott bizalmat a következő percekben, és két közeli találattal és jó védekezéssel vette ki a részét a játékból. Időközben White dobott egy hármast, Dorogi közelről volt eredményes újra 14 pontra nőtt az ASE előnye. Zárkózott a Szedeák, 37-30-nál időt kért Sebastjan Krasovec, a hatodik perc elején. Rendeződtek a sorok, White dupla és tripla, Ihring és Nicholson közeli után 45-32-t mutatott az eredményjelző. White szerzett labdát a felezővonalnál és zsákolt, időt kértek a kék-fehérek 14 pontos vezetésnél két perccel a negyed vége előtt. A hátralévő időben csak két vendégbüntető esett be, sorra kimaradtak a helyzetek mind a két oldalon.

Bent ragadt az öltözőben az ASE, rossz megoldások követték egymást, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeiket, és feljöttek 47-42-re. Hazai időkérés után a negyedik perc közepén White szerezte meg a negyed első paksi pontjait. Az amerikai védő újabb kettese és Ihring közelije után 53-45-öt mutatott az eredményjelző az ötödik percben. Ismét feljöttek a vendégek három pontra, de Géringer két triplája – közte Ihring kettese – után újra kilenc pontra nőtt az előny. Beindult újra a paksi henger, hiába kértek időt a vendégek, egy 9-0-s széria után 16 pontra nőtt az előny, amiből tizenhárom megmaradt a dudaszóig.

Hullámzó játékot hozott a negyedik felvonás, az első percekben Nicholson két közelije és Dorogi távolija után 19 pontra nőtt a hazai előny. Úgy nézet ki, hogy eldőlt a mérkőzés, de a vendégek nem adták fel, és feljöttek tíz pontra. Wooten kétszer egymás után óriási zsákolásokat mutatott be, időt is kért Nikola Lazic a hatodik perc vége felé 81-67-nél. Még mindig nem adta fel a Szedeák, és a nyolcadik perc közepére feljött 81-74-re, rögtön időt kért az ASE. Ihring négy és Wright két pontja után újra tíz pont fölé nőtt a hazai előny, már nem maradt ideje a vendégeknek a felzárkózásra. Kemény mérkőzésen, meggyőző teljesítménnyel szerezte meg első hazai győzelmét az ASE.

Atomerőmű SE – SZTE-Szedeák 87 – 78 (26-12, 21-23, 23-22, 17-21).
ASE: Wooten Jr. 8, White 16/6, Kovács NJ, Nicholson 20/9, Géringer 10/6, Radics 4, Kékesi NJ, Dorogi 5/3, Sövegjártó NJ, Ihring 17/3, Wright Jr. 7.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak az első hazai győzelemhez, jól kezdtünk az első negyedben, meg tudtunk lépni a Szeged elől. Ezt meg tudtuk csinálni a harmadik negyedben is, néha hagytuk, hogy ők diktálják a tempót, de a lényeg, hogy meg tudtuk nyerni ezt a meccset. Voltak nálunk olyanok is a pályán, akik sérültek, de ez nem látszott meg a teljesítményükön, mindenki odatette magát. Most már a következő feladatra koncentrálunk.

Maliek White: Gratulálok a csapatomnak, egy kemény, fizikális mérkőzésen sikerült nyernünk.