Magyar korosztályos válogatottat igazolt az ASE

A bajai születésű Kucsora Csaba az Atomerőmű SE NB I/A csoportos kosárlabdacsapatának friss igazolása, a 2023/2024-es szezon végéig szerződtette a klub. A korábbi korosztályos válogatott 25 éves, 188 cm magas, 88 kg, kettes és egyes poszton is bevethető. Baján, majd a Rátgéber Akadémiánál nevelkedett, a MAFC-ban lett első osztályú játékos. A Falco Vulcano KC és az MVM-OSE Lions voltak még az NB I/A csoportos csapatai, a Bajai Bácska együttesénél is megfordult. Az NB I/B Piros csoportjában szereplő Jászberényi KSE-től igazolt Paksra, ebben az idényben 12 tétmérkőzésen 18,7 pontot, 3 lepattanót és 2,3 gólpasszt átlagolt. Az ASE új játékosa a péntek (12.15.) esti edzés után adott interjút a Paksi Hírnöknek.

Forrás: kosarlabda.ase.hu

– Mennyire ért váratlanul az ASE megkeresése?

– Elég váratlan volt, pláne így, hogy élő szerződésem volt Jászberényben. Természetesen nagyon örülök.

– Mit szóltak hozzá a JKSE-nél?

– Remélem, hogy szerettek, elég meghatározó játékosnak számítottam náluk. Kicsit örültek is neki, hiszen tudták, hogy ez egy jó lehetőség nekem, de sajnálták is, hogy eljövök. Paks azért közelebb van Bajához, mint Oroszlány, és itt lehet enni egy jó halászlevet.

– Kettes és egyes poszt van feltüntetve a neved mellett az MKOSZ honlapon. Melyiket szereted jobban?

– Egyértelműen a kettest, inkább shooternek tartom magam, de ha kell, akkor az irányító posztot is meg tudom oldani technikailag.

– Bajáról indultál, hogy jutottál el Paksig?

– Baján születtem és ott is nevelkedtem 14 éves koromig, utána mentem a Rátgéber Akadémiára, Pongó Marcival 18 éves korunkig együtt játszottunk és edzettünk szinte mindennap. Még tizenhét évesen volt egy kassai kitérőm, csak ott eltörött a kezem, és visszatértem Magyarországra. Tizennyolc éves voltam, amikor bemutatkoztam a MAFC-ban, az első osztályban az volt az első profi klubom. Azután jött Szombathely, majd az Oroszlány, ahol már Krasovecz volt az edzőm. Ott együtt játszottam az egykori paksi Illés Mátéval, aki nagyon sok jót mesélt Paksról. Igazából tőle tudok sok mindent. Szeretett itt lenni, és mondta, hogy nagyon sokat köszönhet a paksi klubnak.

– Milyennek ítéled a körülményeket?

– Nagyon tetszenek a körülmények, számítottam rá, hogy jó helyre kerülök, ezért nem is ért különösebb meglepetés, minden nagyon fantasztikus.

– Milyen érzés lesz az egykori klubod ellen játszani?

– Igazából semmi különös, győzni kell. Az nem fér bele, hogy veszítsen most az ASE. A játékengedélyemet már elintézték, úgyhogy szombaton (12.16.) az Oroszlány ellen már tudok játszani.