A harmadik negyedben lerohanta ellenfelét az ASE

A bajnokság 12. fordulójában az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata az MVM-OSE Lions gárdáját fogadta, és végig vezetve győzött. A paksiak az előző fordulóban, hazai pályán az SZTE-Szedeák ellen megszerezték első hazai győzelmüket, és feljöttek a 12. helyre. A vendégek Oroszlányban nyertek a Kaposvár ellen egy ponttal, jelenleg kilencedikek a táblázaton. A paksi csapat keretéből Gulyás és Pajor bokasérülés miatt hiányzott. Eilingsfeld már elkezdte a csapatedzéseket, Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ. Az oroszlányiaknál hiányzott a Pakson nevelkedett Illés Máté, aki Achilles-ín-sérülésből lábadozik.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Wright közeli találatával kezdődött a mérkőzés, White hármasa után 5-0 állt az eredményjelzőn. A vendégek is betaláltak távolról, de Ihring egy 2+1-es akcióval visszaállította az ötpontos vezetést. Wright ismét a gyűrű alól talált be, majd Ihring és Wright hármasa is sikeres volt, 16-7-nél időt kértek a vendégek az ötödik perc közepén. Egy 6-0-s sorozattal jött vissza a meccsbe az Oroszlány, a hetedik perc közepén Krasovec mester kért időt. Nicholson kettesére négy pont jött válaszul, feljött egy pontra a vendégcsapat. Wright 2+1-e és Kovács közelije után 24-19-et mutatott az eredményjelző, de az utolsó találatot az OSE szerezte, és feljött egy találatra a tizedik perc végén.

White és Kovács Ákos révén 29-21-re ellépett az ASE, de egy hármas és két kétpontos találattal újra ott lihegett a paksiak mögött a vendég. Dorogi büntetőkkel növelte az előnyt, majd Nicholson is értékesítette az övéit, ami után még egy közeli kísérlete is beesett, kezdett nyílni az olló. Wright közeli és Nicholson középtávoli kosarai után, a hatodik perc közepén 39-32-nél időt kért a vendégcsapat. Vendégziccerre Nicholson válaszolt egy hármassal, de kétszer egymás után is a piros-feketék találtak be, és feljöttek 42-38-ra. Kenny Wooten büntetőire egy távoli érkezett a vendégektől, amire rögtön válaszolt Ihring, de az utolsó „szó” ismét a vendégeké volt.

A nagyszünet után az Oroszlány dobott két büntetőt, de jött Ihring, és két távoli találatával, valamint Nicholson közelijével nyolc pontra növekedett a paksi előny. Ezután közel két percig nem esett találat, mind a két fél sorra hagyta ki a helyzeteit, a gólcsendet végül egy vendégtripla törte meg, 55-50-et mutatott ekkor az eredményjelző. Ezután beindult a paksi henger, és egy 15-1-es rohanással demoralizálták az ellenfelet. Ihring, Géringer, Nicholson és Kucsora szállították a pontokat, és 70-51-re elléptek. Géringer távoli találata után a kilencedik perc közepén húsz pontra nőtt a hazai előny, amiből tizenhat megmaradt a harmincadik perc végére.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az utolsó felvonás elején még megpróbálkozott a felzárkózással az Oroszlány, de megállították őket, White és Wright Jr. kettesei után 78-64-et mutatott az eredményjelző. Kucsora és Géringer triplái után húsz pont fölé nőtt az előny, kipontozódott Wooten az ötödik percben. Kovács és White hármasai után 93-69-re alakult az állás, három perccel a vége előtt tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percekben már a fiatalokat küldte pályára Sebastjan Krasovec, a lelkesen küzdő vendégek végül tizenegy pontot lefaragtak a hátrányukból a negyvenedik perc végére.

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 95-82 (24-21, 23-22, 26-14, 22-25).
ASE: Wooten Jr. 2, White 11/6, Kovács 9/6, Nicholson 20/9, Géringer 8/6, Radics -, Kékesi -, Dorogi 3, Sövegjártó -, Kucsora 5/3, Ihring 23/15, Wright Jr. 14/3.