Közel kétszáz fát ültettek az idén

– A szokásos évi száz fa mellett további kilencvenet ültettek el idén a DC Dunakom Zrt. munkatársai – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere. Elmondta, hogy azért döntöttek a famennyiség közel duplájára emeléséről, mert orvosolni kívánták a viharkárokat. Arról is tájékoztatott, hogy a város több pontján ültették el a facsemetéket, főként játszóterek környezetében. Szabó Péter kiemelte, úgy véli, hogy országos viszonylatban is kiemelkedő a város zöldfelületének gondozása, bővítése, hogy jó úton halad Paks, arra visszajelzés, hogy elnyerte a Klímabarát település, a Holnap városa címeket, és fődíjas lett idén a Virágos Magyarország versenyben a harmincezer fő alatti városok kategóriájában. Hozzátette, hogy a faültetés projektre 7,5 millió forintot fordított az önkormányzat.

A képen (b.-j.) Seregély Erzsébet, a DC Dunakom Zrt. közterület-fenntartási részlegének vezetője, Buják Emília főkertészi referens, Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Seregély Erzsébet, a DC Dunakom Zrt. közterület-fenntartási részlegének vezetője azt mondta, hogy a mai nappal (12.19.) befejeződött a faültetés. – A plusz kilencven fát nyolc helyszínen ültettük el, az Ürgemezőn például – ahol a legnagyobb volt a viharkár – negyvenet, közöttük kocsányos tölgyet, pusztaszilt, mezei juhart – mondta, hozzátéve, hogy helyszín volt még többek között az Ifjúság útja, a Kurcsatov utca mögötti szervizút, a Kurcsatov utcai kutyafuttató, az Árnyas utcai játszótér, a Tolnai út és Cseresznyés. Azt is elmondta, hogy mivel még gyenge a fák törzse, mindegyiket hármas kötésben rögzítették a fakarókhoz és kalodázták, valamint a fákat talajcserével ültették el, azaz új kerti földbe, ami segíti a meggyökeresedésüket, fejlődésüket.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal