Megszakadt a győzelmi sorozat

A bajnokság 13. fordulójában az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata Kecskeméten lépett pályára. A paksiak az előző fordulóban hazai pályán verték az Oroszlányt, és megszerezték zsinórban harmadik győzelmüket. A hazaiak is jó passzban vannak, kétszer nyertek egymás után, és az ASE-hoz hasonlóan négy győzelemmel, és nyolc vereséggel álltak a táblázaton az alapszakasz utolsó odavágó mérkőzése előtt. A piros-kék csapat keretéből Gulyás és Pajor bokasérülés miatt hiányzott, Eilingsfeld már elkezdte a csapatedzéseket, Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ.

Hazai közeli találattal indult az összecsapás, Nicholson adta rá a választ. Hazai találatra jött a vendégkosár, White, Wright is beszállt a pontgyártásba, Radics triplája és Nicholson közelije után 9-13-nál időt kért a Kecskemét. A rövid szünet után rögtön egy triplával zárkóztak a lilák, majd büntetőkkel a vezetést is átvették. Nicholson közelije után egy 9-0-s hazai széria következett, időt is kért Sebastjan Krasovec a kilencedik perc végén. Az utolsó pontokat Nicholson szerezte büntetőből.

Wooten zsákolásával kezdődött a második felvonás, tripla érkezett válaszként. Kovács Ákos tört be a gyűrű alá, és ballal a gyűrűbe tette a labdát. Nem sikerült közelebb férkőzni a hazaiakhoz, mindig érkezett a válasz, őrizte 6-8 pont körüli előnyét a lila-fehér társaság. Ihring közelije után 39-33-at mutatott az eredményjelző, amire érkezett egy kétpontos a kecskemétiektől a kilencedik perc közepén, és egy paksi időkérés. Hiába voltak a jó tanácsok, jött egyperces lefagyás, és egy 7-0-s lila széria. Ellépett a Kecsó 15 ponttal, amit meg is tartott a dudaszóig. A kevés szerzett paksi pont leginkább a rossz hárompontos kísérleteknek is betudható, 13-szor emelték rá White-ék, és csak kétszer esett be a hálóba.

A nagyszünet után Ihring kétszer is betalált távolról, de nem sikerült kivédekezni a hazai támadásokat, így tartották az előnyüket. Nicholson és Ihring kétpontosaival 55-45-re alakult az állás, de újra jöttek a lila-fehér találatok. Kucsora hármasa után benézett tíz alá az ASE, de rögtön jött rá válasz. Kucsora újabb távoli találata után 65-55-öt mutatott az eredményjelző, de ismét ellépett a KTE a harmincadik perc végére.

Hazai triplával indult az utolsó negyed, ami megadta az alaphangot a hátralévő tíz percre. Mentek, küzdöttek a piros-kékek, de most nem állt össze a játékuk, sok volt a hiba, leginkább a befejezéseknél. A vendéglátók éltek a lehetőséggel, kihasználták azokat, és nagy különbséggel nyertek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 92-75 (23-17, 27-18, 20-22, 22-18). ASE: Wooten Jr. 4, White 8, Kovács 4, Nicholson 18, Géringer 3/3, Radics 3/3, Dorogi 2, Sövegjártó NJ, Kucsora 7/7, Ihring 15/9, Wright Jr. 11/3.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív