Véget ért a vetélkedő

A Fekete Gólyák csapata nyerte az Atomquiz vetélkedősorozatot. A város középiskolásainak szervezett ötállomásos verseny döntőjét december 19-én tartották a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Forrás: TelePaks

Egy éven átívelő, öt állomásból álló, Paks középiskolásainak szervezett verseny ért véget december 19-én az Atomenergetikai kvíz döntőjével, amit a Csengey Dénes Kulturális Központban tartottak meg. Kern Tatjana, az Orosz Honfitársak Szervezete Koordinációs Tanácsának elnöke volt a verseny főszervezője, aki elmondta, hogy a programsorozatot Paks önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Roszatom is támogatta és tett azért, hogy a vetélkedősorozat létrejöhessen, és majd folytatódhasson.

A döntőre a Paksi Energetikai Technikum és Kollégiumból, a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumból, a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumból és a Szekszárdi Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskolájából érkeztek diákok. A kvízkérdéseket a játékot vezető Zomborka Zoltán állította össze, aki az atomenergiára, zenére és filmekre vonatkozó kérdések mellett az általános műveltséget is mérte a kérdésekkel, és az iskolai tananyagba is belekérdezett. Az ESZI Fekete Gólyák elnevezésű csapata a versenysorozat folyamán végig szépen szerepelt, és meg is nyerte a versenyt, ők utazhatnak Oroszországba, a Roszatom jóvoltából.

– A terv az, hogy megmutatunk nekik egy atomerőművet, jó eséllyel az új novovoronyezsit, amely hasonló a Paks 2-höz. A diákok ezen kívül eljutnak a Roszatom iskolájának táborába, amit vagy az Uralban, vagy a Fekete-tenger partján tartanak. Lehetőségeink szerint megmutatjuk nekik Moszkvát is. Ezáltal felejthetetlen két hetet tölthetnek majd Oroszországban – tájékoztatott Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe Kft. PR-mendzsere.
Egész évi teljesítménye alapján az atomenergetikai kvíz második helyezettje a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapata lett, a harmadik helyet az I. István szakképző iskola csapata szerezte meg.