Jól sikerült az óév búcsúztató

Az év utolsó bajnoki mérkőzését hazai pályán játszotta az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A paksiak egy hármas győzelmi sorozat után az előző fordulóban Kecskeméten kikaptak, és négy győzelem mellett kilenc vereséggel vissza csúsztak a 13. helyre. A vendégek a Tiszaligetben fölényesen győztek a Kaposvár ellen, és a harmadik helyet foglalják el a táblázaton. A piros-kékek keretéből Gulyás és Pajor bokasérülés miatt hiányoztak, Eilingsfeld és Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Nyolc másodperc elteltével a vendégek szereztek egy közeli kosarat, a támadóval együtt felugró, védekező Radics rosszul fogott talajt, és bokasérülést szenvedett, hordágyon vitték le a mentősök a pályáról. Elkapta a ritmust az ASE, Ihring, Wright, White és Nicholson pontjaival 8-6-ra átvették a vezetést. Ezután fej fej mellett haladtak a felek, Géringer ziccerére egy tripla érkezett válaszként, mire Ihring dobott egy kétpontost, 14-13-at mutatott ekkor az eredményjelző, az ötödik perc végén. Két közelivel és egy távolival ellépett a Szolnok, időt kért az Atom 14-20-nál. Nem sikerült megtörni a vendégek lendületét, már az ötödik paksi tripla kísérlet maradt ki, az utolsó percben a vendégek egy 2+1-es akcióval tíz pont fölé növelték előnyüket.

A második felvonás elején Wooten és Ihring révén feljött 23-31-re a paksi csapat, de hamar tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye. Végre beesett az első hazai hárompontos, Nicholson célzott jól. Állandósult a 9-12 pontos vendégelőny, miközben egyre forróbb lett a pályán és a lelátón is a hangulat. Köszönhető volt mindez az érdekes bírói ítéleteknek, mind a két oldal többször is hevesen reklamált a döntéseik ellen, a vélt vagy valós sérelmek miatt. Az utolsó pontokat Ihring szerezte büntetőből, döntetlenre hozva a második tíz percet.

Jól kezdték a harmadik felvonást a paksiak, Ihring közelije és Nicholson távoli találata után 51-59-et mutatott az eredményjelző a második perc elején. White büntetői, majd közelije után Wright is betalált a palánk alól, öt pontra csökkent a hazai hátrány. Komoly energiákat mozgósítottak a kék-fehérek, feljavult a védekezésük, és a vendégeknek sem esett már be minden, nem úgy, mint az első félidőben. Az ötödik percben Nicholson újabb hármasa kötött ki a gyűrűben, 59-63-at mutatott az eredményjelző. Kovács Ákos távoli találatával két pontra csökkent az ASE hátránya, de a hátralévő közel két és fél percben már nem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez, sőt a harmincadik perc végére négy pontra növelték előnyüket.

Még egy perc sem telt el a negyedik negyedből, White és Ihring közeli találataival 68-68-ra alakult az állás, időt kértek azonnal a vendégek. Elég volt egy kimaradt paksi támadás és két vendégtripla, 70-76-ot mutatott az eredményjelző. Nem torpant meg ettől sem az Atom, a közönség űzte, hajtotta a játékosokat, akik fokozatosan őrölték fel az ellenfelet. Kovács Ákos tört be a gyűrű alá, és ziccere után már egy pontra csökkent a paksi hátrány. Kenny Wooten zsákolása után már a hazaiak vezettek, és ettől kezdve már nem engedték át a vezetést. White betörésekből volt eredményes, Ihring a palánkot átdobva szerzett pontokat, régen volt ilyen elsöprő szurkolás a Gesztenyés úton. Az utolsó percben Ihring közelről, míg Nicholson büntetőkből volt eredményes, bebiztosítva ezzel a hazai győzelmet.

Atomerőmű SE – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 92-86 (18-29, 28-28, 18-11, 28-18). ASE: Wooten Jr. 6, White 19, Kovács 8/6, Nicholson 20/9, Géringer 2, Radics -, Kékesi -, Dorogi -, Sövegjártó NJ, Kucsora -, Ihring 27, Wright Jr. 10.

Sebastjan Krasovec: Sajnálatos volt Radics Gerzson sérülése az első másodpercekben, jobbulást kívánunk neki. Az első félidőben sok volt a kihagyott dobásunk, le voltunk maradva, de a második félidőben ezt a hátrányt sikerült ledolgoznunk. A végjátékban jól játszottunk, jó energiákat mozgósítottunk.

Mario Ihring: Az első félidőben volt egy 11 pontos hátrányunk, amit a második félidőben le tudtunk dolgozni. Az a jó energia ami a csapatot jellemezte vitt végig minket. Sajnálatos Radics Gerzson sérülése. Jobbulást kívánunk neki!