Ekkor gyűjtik össze a fenyőfákat

Vízkereszt után, január 8-án gyűjti össze a kidobott karácsonyfákat a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit NKft. Pakson és a településrészeken. Hat körzetben, három autó szállítja majd el a fenyőfákat, reggel 6 órától várhatóan 14 óráig mindenhova eljutnak majd a cég munkatársai. A fákat díszek, elektronikai tartozékok nélkül, zöldhulladék formájában kell a hulladékgyűjtő edényzetek mellett elhelyezni. A fákat ledarálják és komposztálják. Most kizárólag a fenyőfákat viszik el, a normál zöldhulladék-szállítás február 5-én lesz.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal/archív illusztráció

Az új évben némiképp változott a hulladékszállítás rendje. Mukli Pálma, a Paksi Hulladékgazdálkodási NKft. szállításvezetője elmondta, hogy a szelektív hulladékokat hétfői és keddi napokon viszik el, a zöldhulladék szállítása viszont szerdáról hétfői napra került át. Az egyestől a hatos körzetig ugyanazon a napon gyűjtik a zöldhulladékot, ez az új naptárban egyetlen időpontként jelenik meg.

A 2024-es hulladékszállítási naptár a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján megtalálható (phgkft.hu), valamint a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. oldalán (mohu.hu) is találnak információkat az érdeklődők.