Megújult a járda az Építők útja 18. melletti parkban

Ötvenkét méter hosszúságban és másfél méter szélességben térköves burkolatot kapott a járdaszakasz. A műszaki átadást január 16-án tartották. Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta a beruházásról, hogy indokolt volt, a régi járda a nagyon rossz állapota miatt megérett a felújításra. A megújult szakaszt sokan használják, a városvezetés szerint az átalakítás jelentősen hozzájárul a lakosság komfortérzetének javításához.

Babakocsival is kényelmesen lehet közlekedni mostantól az Építők útja 18. melletti parkban. Ötvenkét méter hosszúságban és másfél méter szélességben megújult a járda. A felújítás decemberi indulása nem várhatott tovább, Paks polgármestere szerint a munka elvégzése indokolt volt, a régi járda rossz állapota miatt. Szabó Péter a beruházás műszaki átadásán azt mondta, forgalmas járdáról van szó, mert összeköti a Fenyves és a Szedres utcát az Építők útjával.

Forrás: TelePaks

A város polgármestere a keddi (01.16.) műszaki átadáson arról is beszélt, hogy az önkormányzat törekedett arra az elmúlt években, hogy a lakótelepen is rendszeresek legyenek azok a felújítások, amelyek a komfortérzetet jelentősen növelik.

A kivitelezést Gadányi József egyéni vállalkozó végezte. Az egyéni vállalkozó a műszaki átadáson arról tájékoztatott, hogy december elején egy régi, mintegy 15 centiméter vastagságú betonburkolat elbontásával kezdődött a munka. Fokozatosan haladtak, készült egy tükör, majd betonágyazatra lehelyezték a szegélyköveket, tömörített zúzottkőágyazat készült, azon kapott helyet a térkő burkolat.

Forrás: TelePaks

A beruházás több mint 4 millió forintból valósult meg. A járda mellett mintegy 40 négyzetméteren a zöldterületet is rendezte a kivitelező, és megoldotta a csapadékvíz-elvezetést is. Gadányi József azt is mondta, hogy a munkálatok során a lakosság is közreműködő volt.