Kaposváron megszakadt a győzelmi sorozat

A férfi NB I/A csoportos kosárlabdabajnokság 17. fordulójának zárómérkőzésén a Kaposvár az Atomerőmű SE csapatát fogadta, és egy kiegyenlített első félidő után nagy különbséggel nyerte a mérkőzést. A Paks remek formában várta az összecsapást, legutóbb a Pécs ellen nyert hazai pályán, míg a KKKK a Kaposvár Arénában a szombathelyi Falcotól kikapott 17 ponttal. Tavaly a Gesztenyés útról győzelemmel térhettek haza a kék-fehérek, akkor az ezer sebből vérző ASE 73 pontjára 82 érkezett kaposvári oldalról. A hiányzók miatt ezúttal sem volt a legfényesebb a kilátás a paksi csapatnál, Eilingsfeld, Sanadze, valamint Gulyás és Radics mellé csatlakozott a pécsi akadémia ellen vállsérülést szenvedett Mario Ihring. Meggyógyult viszont Pajor Dávid bokája, vállalta a játékot.

White dupla, Géringer és Nicholson tripla után éppen hogy két perc elteltével időt kértek a hazaiak 2-8-as állásnál. White újabb kettese és Nicholson zsákolása után már 10 pontra nőtt a paksi előny a negyedik perc végére. Ezután azonban jött egy komoly megtorpanás, Kucsora egy értékesített büntetője (3-13) után közel három percet kellett várni az újabb ASE kosárra. Ez idő alatt a hazaiak kilenc pontot szereztek, igaz akcióból csak kettőt, a többit büntetőből. Aztán 15 hazaival szemben 2 paksi büntető után a piros-kékek is többször a büntetővonalra állhattak. Ekkor azonban már fej fej mellett haladtak a csapatok, Kucsora két büntetőjével még átvette a vezetést az Atom, de az utolsó támadásból betaláltak a vendéglátók, és nyerték az első negyedet.

Egy közelivel és egy távolival kezdték a kaposváriak a második felvonást, szerencsére Kovács Ákos triplája és Géringer ziccere hamar érkezett, visszaállt az egypontos különbség. Percekig felváltva estek a találatok, két pontnál egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A hetedik perc végén 39-35-nél időt kért Sebastjan Krasovec, ami után Nicholson közelről, Kékesi pedig távolról talált be. Büntetőkből szerzett két pontot a vendéglátó, Nicholson közelije után ismét a paksi csapat vezetett, de egy kaposvári büntetővel döntetlennel zárult az első félidő.

A nagyszünet utáni első percekben White és Wright Jr. pontjaival még az ASE vezetett, aztán két triplával elléptek a hazaiak. Fokozatosan nyílt az olló, időt is kért a paksi csapat a hatodik perc elején 57-49-nél. Ekkor már 3-3 fault miatt padozott Wright Jr. és Wooten, és a Kaposvár magasemberei kihasználták a lehetőségeket. A védekezés mellett a rossz dobások is kellettek ahhoz, hogy 13 pontos előnyre tegyen szert a KKKK a harmincadik perc végére.

Az utolsó negyedben már egy könnyedén játszó Kaposvár és egy hibát hibára halmozó paksi csapat volt a pályán. Nem jött össze semmi, az első félidőben szerzett 42 ponttal szemben a másodikban mindössze 26 pontra futotta.

Kometa Kaposvári KK – Atomerőmű SE 83-68 (20-19, 22-23, 27-14, 14-12). ASE: Wooten Jr. 3, Pajor -, White 15/3, Kovács 6/3, Nicholson 23/6, Géringer 5/3, Kékesi 5/3, Dorogi -, Sövegjártó -, Kucsora 4, Wright Jr. 7.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív