Ezeket a döntéseket hozta a képviselő-testület

Hat százalékkal emelik a köztisztviselők illetményalapját – erről határozott januári első ülésén a képviselő-testület. A grémium kilenc témát tárgyalt, döntöttek többek között intézményvezetői pályázatok kiírásáról és a helyi építési szabályzat módosításáról is.

Napirend előtti kérdéssel és közérdekű bejelentéssel indult a képviselő-testület januári ülése. Barnabás István képviselő (PDF) kérdése a piactéri illemhely felújítása kapcsán hangzott el. Mireider László, a Paksi Polgármesteri Hivatal műszaki osztályának vezetője válaszában elmondta, hogy január 2-án megkezdődött a beruházás műszaki átadása, kisebb esztétikai hibákat észleltek, ezeket javította a kivitelező. Arról is tájékoztatott, hogy nem érkezett még meg a kártyabeolvasó terminál, ahogy ez a helyszínen lesz és beüzemelik lezárul a műszaki átadás. Hozzátette: nem volt pótmunka és szerződésmódosítás sem. Heringes Anita képviselő (PDF) közérdekű bejelentésként kérte, hogy vizsgálják meg, hogy a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatója rendelkezik-e más munkaviszonnyal, és ha igen, akkor azonnal intézkedjenek. Szabó Péter polgármester a bejelentés kapcsán úgy reagált, az esetet megvizsgálják, és tájékoztatást adnak majd az ügyben.

Fotó: TelePaks

Kilenc témakör szerepelt a paksi képviselő-testület napirendjén. Az évindító ülésen először a Paksi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapjáról tárgyaltak. Az előterjesztésben 85 ezer forintos új alapot állapítottak meg, ezt a testület egyhangúlag fogadta el.

Három önkormányzati intézmény, a Paksi Bóbita Bölcsőde és Konyha, a Paksi Benedek Elek Óvoda, valamint a Paksi Napsugár Óvoda vezetői állásaira vonatkozó pályázat kiírásáról is határoztak a jelenlegi intézményvezetők szerződésének lejárta okán. A vezetői kinevezésekről áprilisban dönt majd a grémium.

Az ülés témája volt három, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű kerékpárút-fejlesztés is. A Cívis Komplex Mérnök Kft. korábban kérelmet nyújtott be a településrendezési eszközök módosítására a Paks, atomerőmű déli bejáró és az atomerőmű halastavak közötti kerékpározható közutak tervezése, a Paks-Csámpa, Dunaszentgyörgy és Tengelic közötti kerékpározható közutak tervezése, valamint a Paks, Györköny és Pusztahencse közötti kerékpározható közutak tervezése projektekhez. A testület most a helyi partnerségi szakasz lezárásól és a környezeti vizsgálat lefolytatásának mellőzéséről döntött.

Közterület-megszüntetésről és új közterületek létesítéséről is határozott a grémium, a Pollack lakóterületet érintő jövőbeli fejlesztések miatt volt indokolt a módosítás.

A Paksi Gyógyászati Központ járóbeteg szakrendelései közötti közfinanszírozott szakorvosi órák átcsoportosításának jóváhagyásáról is tárgyaltak a városvezetők, a módosítás a sebészetet, a traumatológiát, az ortopédiát, valamint a gasztroenterológiát érinti és a szakrendelések fenntarthatósága miatt szükséges.

Az ülést a településképi rendelettel kapcsolatos módosítás tárgyalása zárta.