White ment, Clarance jött

A Falco elleni vereséget követően az Atomerőmű SE vezetősége január 30-án kezdeményezte Maliek White-al a szerződésbontást, majd gyorsan gondoskodott a pótlásáról. Másnap adta hírül a klub, hogy megállapodtak a svéd válogatott Elijah Clarance-el. A 26 éves, 195 cm magas, 86 kg-os, kettes posztos játékos profi karrierje során megfordult Németországban, Hollandiában, Horvátországban, valamint Montenegróban. A 2023/2024-es idényt a lett VEF Riga csapatánál kezdte, de ősszel távozott. Az új játékos a csütörtök (02.01.) esti edzés előtt adott interjút a Paksi Hírnöknek.

Elijah Clarance. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Október végén lépett utoljára pályára tétmérkőzésen, minek volt ez köszönhető?

– Úgy döntöttünk az ügynökömmel, hogy elhagyjuk a Rigát, úgy gondoltuk, hogy ennél jobb opciónk is lehet. Ezért hazamentem, és otthon edzettem naponta háromszor, hogy formában maradjak, és úgy gondolom, most is jó formában vagyok.

– Mit tudott a magyar bajnokságról mielőtt aláírt az ASE-hoz?

– Annyit tudok, hogy egy nagyon versenyző bajnokságba érkeztem, sok atletikus és fizikális játékos van a mezőnyben. Sok a külföldi, és úgy tudom, hogy erős színvonalú a liga. Két játékost ismerek, James Dickeyt, és Siyani Chamberst az Albából.

– A svéd válogatottban az egyik meghatározó játékos. Hogy gondolja itt milyen szerep fog Önre hárulni?

– Szeretnék itt is meg határozóvá válni.

– Melyek azok az erősségei, amelyekkel a csapat hasznára tud lenni?

– Elsődlegesen a győzni akarásomat emelném ki, versenyző típus vagyok, jó energiákkal játszom, és be tudom dobni a labdát a kosárba. Nekem nem számít, hogy labda van-e a kezemben vagy labda nélkül kell mozognom, úgy is hatékonyan tudok játszani.

Sebastjan Krasovec vezetőedző a következőket nyilatkozta Elijah Claranceről a klub hivatalos honlapján, az ase.hu-n: „Az elmúlt két vereség után változást kellett eszközölnünk a keretben. Örülök, hogy sikerült Elijah Clarancet szerződtetni, aki több szinten is tapasztalt játékos, hiszen nem csak a svéd válogatottban, de a bajnokok ligájában is szerepelt. Motivált légiós, úgy gondolom, hogy sokat tud majd segíteni nekünk a céljaink elérésében.”