PVM30 – A múzeum felhívása

A Paksi Városi Múzeum alapítása az alapító okirat dátuma szerint 1994. április 26. A 30. évfordulót egy egész éven át tartó programsorozattal ünneplik, konferenciákkal, kiállítással, gyerekeknek, családoknak, felnőtteknek szóló programokkal várják a látogatókat, olvasható az intézmény honlapján.

Mint írják, szeretnének minél több embert megtalálni, akik részt vettek az intézmény létrehozásában, kezdeti működésében.
Kérik, hogy aki bármilyen módon gyarapította a múzeum életét, írjon a muzeum.neprajz@paks.hu címre, vagy a múzeum Facebook oldalán (https://www.facebook.com/paksimuzeum) messenger üzenetben. A Helytörténeti Bizottság tagjai, a helytörténeti szakkör tanulói, az épület felújításában részt vevők, a gyűjteményt rendező katonák, a tárgyakat ajándékozók, az ásatáson részt vevők, a Múzeumbarát Kör tagjai, a támogató vállalkozók és üzletek… hosszú listát tudnának írni, de csak kevés pontját tudják személyekhez társítani. Az én múzeumom… címmel szeretnék összegyűjteni és közzétenni a kezdetekről szóló személyes történeteket. Kérik, hogy osszák meg velük emlékeiket.

Paksi Városi Múzeum. Fotó: Paksi Hírnök archív
Paksi Városi Múzeum. Fotó: Paksi Hírnök archív