Egylabdás meccset nyert az ASE

Hazai pályán játszott bajnoki mérkőzést a 21. fordulóban a Zalakerámia ZTE KK ellen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rájátszás szempontjából fontos mérkőzésen csak a győzelem volt elfogadható. A nagy előnyről elvesztett debreceni mérkőzésen már pályára lépett egy újabb igazolás, Zane Knowles. A hazai szurkolók most láthatták először élőben a 208 cm-es, 109 kg-os 31 éves centert, aki korábban megfordult Japánban, Lengyelországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Koszovóban és Bulgáriában.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Knowles tört be a gyűrű alá, és szerezte a hazaiak első pontjait, de hamar jött rá a válasz, sőt egy újabb közelivel a vezetést is átvette a ZTE. Nicholson és Géringer triplája, majd Ihring kettese gyorsan lehűtötte a vendég szurkolókat, az ötödik perc elején időt kértek a zalaiak. Nem zavarta meg a hazaiakat a rövid szünet, Clarance két közelit és egy triplát helyezett el a vendéggyűrűben, csak egy hármas érkezett válaszként. Wooten ziccere után a saját palánk alatt osztott ki egy sapkát, Kovács Ákos triplája után 22-9-et mutatott az eredményjelző. Kék-fehér percek következtek, két távoli és egy közeli találattal felzárkóztak öt pontra, időt kért Sebastjan Krasovec egy perccel a negyed vége előtt. A hátralévő időben Wooten közelről, Clarance büntetőkből növelte az ASE pontjait.

Wooten zsákolással indult a második negyed, majd Ihring, Nicholson és Clarance is betaláltak, a szlovák válogatott hármasa után 37-20-at mutatott az eredményjelző. Ismét szellősebb lett a hazai védekezés, ki is használta a ZTE, két triplával és egy közelivel visszajöttek tízen belülre. Sikerült újra ellépni Wooten és Nicholson révén, a nyolcadik perc elején időt kértek a vendégek. Felzárkóztak 41-36-ra a vendégek, de ezt még sikerült visszaverni, Nicholson közelije után újra kilenc pontra nőtt az ASE előnye, de az utolsó támadásból szereztek egy hárompontost a zalaiak.

Vendégtriplával kezdődött a második félidő, Ihring ugyancsak hármassal válaszolt. Knowles kétszer is betalált, Kovács Ákos újabb triplát szerzett, de nem sikerült leszakítani a vendégeket, mindig jött a válasz. Kemény harc folyt a palánk alatt, az ASE már az ötödik perc elején négy csapatszemélyi hibánál járt, míg vendégoldalon egy sem volt. Ennek ellenére tartotta 6-7 pontos előnyét a hazai társaság, Knowles, Wooten mellett Clarance szállította a pontokat. Kucsora közép-távolija után 69-61-et mutatott az eredményjelző, de nem sikerült megtartani az előnyt, egy triplával feljöttek a vendégek hat pontra a harmincadik perc végére.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Nem kezdődött jól a negyedik felvonás, a harmadik perc közepére feljöttek a vendégek 75-73-ra, időt kért az ASE. Nem sikerül ellépni, sőt az ötödik perc közepén egy távoli találattal átvették a vezetést a zalaiak, újra időt kellett kérni Sebastjan Krasovecnek. Egy távoli dobáskísérletnél faultolták Ihringet, a szlovák válogatott mind a három büntetőjét értékesítette, újra a paksi csapatnál volt az előny. Ezután két pontnál nagyobb előnyt nem sikerült kiharcolni, a ZTE mindig egyenlített. A kilencedik perc közepétől komoly indulatok forrtak a pályán, sok volt a reklamáció, és a síp mesterei sem álltak mindig a helyzet magaslatán. A végjátékban a büntetőket sikerült a paksi játékosoknak értékesíteni, és nagy csatában a győzelmet is megszerezni.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 90-88 (26-17, 21-24, 26-26, 17-21). ASE: Wooten Jr. 14, Pajor -, Kovács 10/6, Nicholson 13/3, Géringer 3, Kékesi -, Dorogi -, Sövegjártó NJ, Clarence 19/3, Kucsora 4, Ihring 19/6, Knowles 8.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak, a debreceni meccs után nem volt könnyű. Még nem teljesen jó a kémia, a két új játékost még be kell építeni. Küzdelmes mérkőzés volt, leadtuk a nagy előnyünket, végül egylabdás meccs lett belőle. Nagyon fontost volt, hogy nyerjünk.

Mario Ihring: Most is jól kezdtünk, mint általában, végül nagyon küzdelmes lett, ezen javítanunk kell. Ebben a ligában nincs könnyű mérkőzés.