Sokan voltak az első régiós összetartáson

Az Atomerőmű SE judo szakosztálya első alkalommal rendezett hétvégi régiós összetartó edzést az új regionális dzsúdóközpontban. Az összejövetelre a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetségből kilenc klub mintegy kilencven versenyzője érkezett, a két nap alatt a paksi edzők közül Kovács Antal, Braun Ákos és Kanczler István foglalkoztak velük. Edzői továbbképzésre is sor került, amit a Bajai Judo Club edzője, Andrási Barna tartott. Az összetartásról Braun Ákost kérdeztük.

– Hogyan zajlott a program?

– Péntek (02.23.) délután kezdtünk, szombaton egész nap edzettek a gyerekek, a legkisebbektől, azaz a 10 évesektől a 18-20 éves korosztályig jöttek a judokák. Az összetartásokhoz képest most egy picit több technikát is tettünk bele, tehát mindegyik edzésen mutattunk földharc technikát, állásharc technikát, és volt küzdelem is. Pénteken Kovács Antal tartotta az edzést, szombaton (02.24.) délelőtt Kanczler István, szombat délután pedig én foglalkoztam velük. Szombaton a két edzés között az edzőknek továbbképzést is tartottunk, a bajai klubtól Andrássy Barna adott elő.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Hogy tetszett a gyerekeknek?

– Úgy látom, tetszett nekik a helyszín és a munka is, kellően el is fáradtak. Bízom abban, hogy technikailag is sokat tudtak ez alatt a két nap alatt összeszedegetni. A vidéki klubok versenyzői közül sokan itt aludtak a lenti dzsúdóteremben a tatamin, szerencsére elég nagy a helyünk. Ez egyfajta közösségi élmény is a gyerekeknek, ráadásul költséghatékony, nem kell fizetni a szállásért.

– Milyen rendszerességgel szeretnék ezt megrendezni?

– Szeretnénk belőle hagyományt csinálni, de nagyon sűrű a versenynaptár, ezért nem lesz egyszerű. Most nagyon sok, hat korosztály versenyzői voltak itt, és nehéz lesz olyan hétvégét találni, amikor senkinek nincs versenye. Próbálunk majd legalább olyan kéthavi rendszerességgel ilyen másfél napos edzéseket összehozni, ha úgy adja ki a naptár, akkor akár sűrűbben is. Majd megbeszéljük a jelenlévő edzőkkel, és a régió többi edzőjével, hogy mik a tapasztalataik, és nekik milyen rendszerességgel felelne meg egy ilyen összetartás.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Ha már naptár, hogy alakul a felnőtt versenyzők programja a következő hetekben?

– Gercsák Szabinával a jövő héten megyünk Üzbegisztánba, ezen a héten beteg volt, otthon lábadozik, remélem, hogy jövő hétre rendbe jön. Pupp Réka a párizsi edzőtáborozás alatt összeszedett egy bokasérülést, úgyhogy ezt a versenyt kihagyja, március végén fog majd újra pontokat gyűjteni. Cirjenics Miklós a csehországi nemzetközi edzőtáborban tér majd vissza, már szépen, fokozatosan elkezdte a munkát, de küzdelmi edzéseket ott fog majd először végezni. Ott majd meglátjuk, hogy milyen állapotban van, és milyen versenyeken tud elindulni.