Város napja és gyermeknap Pakson

Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közösen rendezi meg a két programot május 24-én és 25-én. Szabó Péter polgármester és dr. Horváth Péter János vezérigazgató közös sajtótájékoztatón ismertették a legfontosabb részleteket.

Fotó: TelePaks

A Város Napja apropója, hogy 45 éve vált várossá Paks, pont akkor, amikor az atomerőmű építése kezdődött – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere, kiemelve, hogy a város rendkívül szoros együttműködésben áll a vállalattal, adóbevételeinek jelentős részét is neki köszönheti. A Város napja kulturális kavalkád kapcsán a polgármester elmondta, hogy a két napos rendezvény ragaszkodik a hagyományokhoz. Lesz felvonulás, halászléfőző verseny, a 45. évforduló alkalmából pedig alkotópályázatra lehet nevezni. Sztárvendégek is érkeznek, fellép az EDDA Művek és a VALMAR. Új helyszínen zajlik majd a program, az ASE csarnok melletti füves területen várják az érdeklődőket a rendezvényre. A polgármester kiemelte, hogy február 27-től már jelentkezhetnek azon egyesületek, civil szervezetek a polgármesteri hivatalban, amelyek képviselői részt kívánnak venni a hagyományos felvonuláson.

A Város Napja május 25-i állomásán megrendezi az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a gyermeknapját. Dr. Horváth Péter János vezérigazgató hangsúlyozta, hogy nemcsak a közös rendezvény kapcsán fontos az együttműködés, hanem a mindennapokban is. Mint fogalmazott az atomerőmű nem tudna működni a város nélkül. A gyermeknap szerinte arra is lehetőséget biztosít, hogy a legifjabb korosztállyal is megismertessék a nukleáris létesítményt. A vezérigazgató kitért arra, hogy a program 2015-ben kezdődött, ha nem lett volna a Covid-19-járvány, akkor most egy fényes jubileumot ünnepelhetne a gyermeknap. 2024-ben több ezer érdeklődőre számítanak az ASE sportpályán, nemcsak Paksról, hanem a környező településekről is várják a látogatókat, a rendezvényen ezúttal is ingyenesen használhatók majd az ugrálóvárak és a különféle eszközök. Minden évben elnyeri a résztvevők tetszését a kisvonat, így ezt a programelemet is beépítik a szervezők a kínálatba.