Cégvezető-váltásról is határozott a grémium

Zárt ülésen felmentette Paks képviselő-testülete a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatóját február 29-én. A cégvezetői feladatokat három hónapon keresztül Gábor Ferenc vezérigazgató-helyettes látja el – tájékoztatott az ülést követően Szabó Péter. Paks polgármestere elmondta, hogy az új cégvezetőt pályázat útján választják ki, a feltételeket a márciusi ülésen tárgyalja majd a képviselő-testület.

Két témakör szerepelt a képviselő-testület napirendjén február 29-én. Először a Protheus Holding Zrt. beszámolójáról tárgyaltak. A téma azért vált ismét aktuálissá, mert a cég korábbi végelszámolása és jogutód nélküli megszűnése kapcsán kérdéseket fogalmazott meg az ellenzék.

Szabó Péter polgármester elmondta, Barnabás István önkormányzati képviselő kérdéseit a végelszámoló megfelelően megválaszolta, egyúttal tájékoztatást adott a vagyoni helyzetről illetve a 2020-tól 2023-ig megkötött szerződésekről.

Zárt ülésen vitatta meg a képviselő-testület a DC Dunakom Zrt. személyi kérdéseivel kapcsolatos döntéseket. Az ülést követően Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy felmentették Apró-Kiss Eszter vezérigazgatót. Ezzel párhuzamosan megbízták Gábor Ferenc vezérigazgató-helyettest a feladatok ellátásával három hónapra. A testület zárt ajtók mögött arról is határozott, hogy a következő vezérigazgatót pályázati úton választják ki. A pályázat előkészítésével a polgármestert bízta meg a grémium. A feltételrendszert a márciusi ülésre állítják össze.

A külsőleg megújult városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív illusztráció