Változott a buszmenetrend

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a mai naptól (03.01.) változások lépnek életbe a helyi járatú buszmenetrendben. A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a 2023. szeptember 1-jével bevezetett menetrendhez képest két vonalon történt változás.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív illusztráció

A menetrend módosítása mindkét esetben az utasok kezdeményezésére történt, mivel különböző járatmódosítási igényekkel keresték meg a társaságot, az önkormányzatot és a választókerületek képviselőit. Király István, a Paksi Közlekedési Kft. üzemeltetési vezetője úgy tájékoztatott, hogy a felmerülő igényeket megvizsgálták, majd az eredményeket beküldték a város vezetésének, ahol január végén döntöttek a magvalósítandó igényekről.

Ennek alapján március 1-jével összesen két vonalon történt változás. Az egyik a Gesztenyés utcából minden nap 6:25-kor induló reggeli járatot érinti, amely a 2-es vonalon közlekedik. Ezt az utasok kérésére 6:05-re változtatták annak érdekében, hogy a járat ellenpárja, az autóbuszállomásról 6:30-kor tudjon indulni.

Szintén az utasok igényeit figyelembe véve a társaság egy új 3-as járatot is indít egy rövidített útvonalon, az Orvosi rendelő és a Malomhegy felé, a Vegyesbolt közötti szakaszon. A járat március 1-jétől munkanapokon reggel 05:10-kor indul. Az utasok ezt a járatot akkor tudják igénybe venni, ha a megállóhelyen jelzik felszállási szándékukat, vagy van leszálló utas.

A változás a menetrend többi járatát nem érinti. Bővebb információ a www.paksbusz.hu oldalon olvasható.