Négy pályázatot írt ki a humánpolitikai bizottság

Kiírta tavaszi pályázatait Paks Város Önkormányzata képviselő-testületének humánpolitikai bizottsága.

Ebből három bejegyzett alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek szól. Az egyikkel kulturális alkotások, események létrehozását, illetve a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzését, fejlesztését szolgáló tevékenységeket kívánnak támogatni.

A másik pályázattal a grémium az egészségügyi, szociális területen végzett tevékenységet támogatja: többek között a folyamatos és sürgősségi betegellátás színvonalának és hozzáférhetőségének javítását, a szenvedélybetegségek megelőzését, gyógyítását és utógondozását segítő tevékenységeket, a család szerepének erősítését, zavarainak leküzdését célzó tanácsadások, szolgáltatások fejlesztését, valamint a lakosság szociális és gyermekjóléti alapellátási, szakellátási színvonalának javítását.

A harmadik az esélyegyenlőséget megteremtő pályázat, amelynek keretében diák- és szabadidősport programok megszervezését, hátrányos helyzetűek és/vagy fogyatékosok aktív részvételével megvalósuló közösségi, szabadidős programok szervezését, gyermekek és fiatalok aktív részvételével zajló rendezvények szervezését, biztonságos (káros szenvedélyektől mentes, a korosztályi sajátosságok figyelembevételével) szórakozást elősegítő programok szervezését támogatják.

A grémium a fiatal szakképzett pályakezdők Pakson történő letelepedését támogató pályázatát is kiírta. Az egyszeri, pénzintézet útján felhasználható, vissza nem térítendő helyi támogatás, lakás, családi ház vagy építési telek vásárlására, vagy lakás, családi ház építésére szól. Azok pályázhatnak, akik még nem töltötték be 40. életévüket és munkahelyük jelenleg Pakson van. A bizottság a bírálat során előnyben részesítheti azokat a pályázókat, akik első saját tulajdonú ingatlant vásárolnak vagy építenek.

A részletes pályázati kiírások további fontos információkkal, valamint a pályázati adatlapok átvehetők a paksi polgármesteri hivatal intézményfenntartó csoportjánál (Paks, Dózsa György út 55–61.) vagy letölthetők a www.paks.hu honlapról, a felület ide kattintva is elérhető.

A pályázatok beérkezésének határideje mindegyik pályázat esetében 2024. április 4. 16 óra.

A külsőleg megújult városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel