A Honvéd az első negyedben eldöntötte

Az alapszakasz vége előtt négy fordulóval közvetlen riválist fogadott a Gesztenyés úton az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzés előtt a paksiak a kilencedik, míg a vendégek hasonló mutatókkal a tizedik helyet foglalták el a táblázaton. Az ASE keretéből sérülés miatt kimaradt a csapatkapitány, Kovács Ákos. Az összecsapás előtt egy rövid ünnepség keretében visszavonultatták a 14-es számú mezt, melyet Mészáros Zalán viselt a piros-kék csapat tagjaként. Zalán a 2000/2001-es idényben került Paksra, és 2011-es visszavonulásáig hatalmas érdemeket szerzett csapatkapitányként a négy bajnoki és négy kupagyőzelemben. Már előző klubjával, a Budapesti Honvéddal is nyert trófeákat, összesen nyolcszoros magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupagyőztes, 2005-ben az Év Játékosa címet is elnyerte, a válogatott címeres mezét 110-szer öltötte magára. Jelenleg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében a szakmai és utánpótlás bizottság elnöke, a Vasas Akadémia fiú szakágát vezeti.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Nicholson zsákolásával kezdődött a találkozó, vendégközeli volt a válasz. Wooten, majd újra Nicholson volt eredményes, de nem sikerült ellépni. A következő percekben rengeteg hibával játszottak a piros-kékek, a dobásaik elkerülték a gyűrűt, hiába kért időt Sebastjan Krasovec, a Honvéd egy 10-0-ás szériával ellépett. Ihring 2+1-e, majd két büntetője után négy pontra feljött az ASE, de tovább már nem sikerült zárkózni, egy 7-0-ás vendég sorozat után 11-22-őt mutatott az eredményjelző. Továbbra sem sikerült semmi, a büntetők is kimaradtak, jelentős vendégelőnnyel ért véget az első 10 perc.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A második negyedben annyival változott a játék képe, hogy a vendégek is sorra hagyták ki a lehetőségeiket, az ötödik perc végéig a hazaiak hat, a vendégek két pontot szereztek. Nicholson büntetőjével sikerült bejönni tíz alá, de rögtön jött egy Honvéd-tripla, majd egy közeli, és hazai időkérés 19-33-nál a nyolcadik perc közepén. Tizedik kísérletre Géringer révén megszületett az első paksi távoli találat, de a vendégcsapat rögtön válaszolt, és a félidőre tovább növelte előnyét.

Még csak másfél perc telt el a harmadik felvonásból, és máris időt kért az ASE, húsz pont fölé nőtt a vendégek előnye. Knowles és Clarance közeli és Géringer távoli találatával húszon belülre jöttek a piros-kékek, majd Kucsora kettese után időt kért a Honvéd a hatodik perc közepén 33-50-nél. Ezután Nicholson révén tartotta a lépést a piros-kék társaság, Géringer 2+1-es akciójával 42-55-re alakult az állás, de a negyed végén a vendégek szereztek még egy triplát.

Jól kezdődött az utolsó felvonás, Knowles közeli és Ihring 3+1-es akciója után 48-58-ra alakult az eredmény, de a későbbiekben ennél közelebb kerülni már nem sikerült a hátralévő percekben. Kétszer is időt kért a hazai pad, de a mai estén egyszerűen nem sikerült semmi, a rendkívül indiszponáltan játszó paksi csapat nem tudta megszorítani a lelkes vendégcsapatot.

Atomerőmű SE – Budapesti Honvéd SE 63-78 (12-26, 13-15, 17-17, 21-20). ASE: Wooten Jr. 6, Pajor NJ, Nicholson 21, Géringer 9/6, Radics -, Kékesi -, Dorogi 2, Sövegjártó NJ, Clarence 6/3, Kucsora 5, Ihring 9/3, Knowles 5.

Sebastjan Krasovec: Teljesen ritmustalanok voltunk, sok támadó lepattanót engedélyeztünk a Honvédnak, és ez megbosszulta magát, szétesett a csapatunk. Nem adjuk fel, mindenképpen a maximumot szeretnénk nyújtani, és bekerülni a rájátszásba.

Kassim Nicholson: Kifejezetten rossz volt a játékunk, sok támadó lepattanót engedtünk a Honvédnak. Mennünk kell tovább.