Várják a jelentkezéseket a városnapi programokra

Paks az együttműködés városa – ennek jegyében Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közösen szervezi meg idén a Város Napja és Gyermeknap elnevezésű rendezvényt május 24-25-én. A program helyszíne az elmúlt évektől eltérően az ASE sportcsarnok melletti füves terület lesz. Az előző évekhez hasonlóan kétnaposra szervezik a városnapi kavalkádot.

Az első napon nyitják meg a Paks – én így szeretlek című alkotópályázatra beérkező művekből összeállított kiállítás a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az ASE sportcsarnok melletti területen a színpadi produkciók sorában helyet kap gyermekprogram és paksi kötődésű zenei csemege is. Az estét az ország egyik legrégebbi és legkiválóbb rockzenekara zárja.

Másnap – az elmúlt évek tematikáját követve – lehetőséget biztosítanak a bemutatkozni vágyó amatőr művészeti csoportoknak, cégeknek, civil szervezeteknek. A 10 órakor kezdődő színpadi produkciókra – előreláthatólag – maximum 20 percet tudnak biztosítani a jelentkezők számától függően. Az egyes csoportok bemutató keretében is ízelítőt adhatnak tevékenységükből a helyszínen felállított, előzetesen igényelt sátrukban.

Kérik, hogy a rendezvényre való jelentkezést és eszközigényt, valamint a produkció programajánlóban való népszerűsítéséhez szükséges ismertetőjét juttassák el emailben Szabóné Sutya Gabriellának a szabone.s.gabriella@paks.hu címre, tájékoztatást telefonon is kérhetnek a 75/500-556-os telefonszámon. A jelentkezési határidő 2024. április 08.

Pillanatkép egy korábbi városnapi felvonulásról. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív

A hagyományos és népszerű felvonulásra is lesz lehetőség. Idén is az Építők útja és Pollack Mihály utca kereszteződéséből indul a felvonulás, majd az Építők útján végighaladva, a Kishegyi útra érve jobbra kanyarodva jut el az ASE sportcsarnok melletti füves területre, ahol a felállított színpadon Szabó Péter polgármester mond köszöntőt. A felvonulásra szóló jelentkezési lapot Patkós Attilának kérik elküldeni a patkosattila@csengey.hu címre, a 75/830-354-es telefonon kérhetnek tájékoztatást a felvonulással, a táblákkal kapcsolatban. A jelentkezési határideje 2024. május 8.

A halászléfőző-versenyre szóló jelentkezési lapot Freiné Fritz Ildikókan kérik elküldeni a fritzildi@csengey.hu címre, a főzéssel kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik a 75/830-354-es telefonszámon. A jelentkezési határidő 2024. május 8.

A Város Napja programmal kapcsolatos részletes megbeszélést 2024. április 18-án 16:30-kor tartják a Városháza földszinti nagytermében, melyre ezúton meghívnak minden jelentkezőt.

A jelentkezési lapok letölthetőek a paks.hu honlapról. A határidő után nem tudnak jelentkezést elfogadni. Kérdés esetén a szervező munkatársak állnak szíves rendelkezésre a megadott elérhetőségeken.