Újabb járdaszakasz újult meg az Építők útján

Befejeződött a járdafelújítás az Építők útja 2. 4. és 6. számú társasházak előtt. A szakasz átépítése lakossági igényre, önkormányzati forrásból valósult meg. A beruházás keretében közel ezer négyzetméter zöldfelület is megújult. A városvezetés további tömbbelsők felújítását is tervezi az utcában.

Fotó: Babai István

A városvezetés fontosnak tartja, hogy a tömbbelsőket minél élhetőbbé tegyék a lakosság számára, tájékoztatott Szabó Péter március 13-án az Építők úti járdafelújítás műszaki átadásakor. Paks polgármestere azt mondta, hogy az elmúlt években rengeteg teljes körű tömbbelső felújítás valósult meg a városban, az elmúlt esztendőben azonban a COVID-járványnak és a ukrán háborúnak köszönhetően nem volt lehetőség 500 milliós tömbbelső felújításokra. Hozzátette, ha kisebb lépésekben is, de a jövőben igyekeztek végrehajtani ezeket a felújításokat.

Az Építők útja 2. 4. és 6. számú társasházak előtti szakasz is olyan állapotban volt már, hogy elengedhetetlenné vált a felújítása. Paks polgármestere hangsúlyozta, hogy a munkálatok során arra törekedtek, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, amely komfortos az ott élők számára. A beruházásban több mint kétszáz négyzetméter térkőburkolatot alakítottak ki, illetve közel ezer négyzetméter zöldfelület újult meg füvesítéssel, különféle cserjék és bokrok ültetésével, valamint kicserélték a padokat és a kukákat is.

Kudorné Szanyi Katalin, az ötös választókerület képviselője azt mondta, hogy fontos lépés az Építők útja felújítása, hiszen ez a lakótelep főutcája és már látható jelei is vannak annak a törekvésnek, hogy teljesen megújuljon. A választókörzet képviselője szerint a lakók már évek óta kérték a felújítást, hiszen használhatatlanok voltak a padok, és a zöldfelület is olyan állapotban volt, mint amikor 40 évvel ezelőtt elkészült. A képviselő arról is beszélt, hogy a felújítási munkák a tervek szerint a jövőben tovább folytatódnak ezen az útszakaszon.