Nem bírtak Lockeval, nyert a Szeged

Az alapszakasz vége előtt három fordulóval közvetlen rivális otthonában lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzés előtt a paksiak a tizenegyedik, míg a Szeged hasonló mutatókkal a tizedik helyet foglalta el a táblázaton. Az ASE keretéből ezúttal Clarence hiányzott, viszont hosszú idő után újra játékra jelentkezett Gulyás Milán, de pályára nem lépett.

Hazai büntetőkkel kezdődött a mérkőzés, Kucsora egy közeli találattal egyenlített. Nicholson 2+1 ével, majd Ihring két kétpontosával növelte előnyét az ASE, Nicholson távoli találata után 4-12-nél időt kértek a hazaiak. Elég volt két perc ahhoz, hogy a Szeged visszajöjjön a meccsbe, egy 9-0-ás szériával átvették a vezetést a hetedik perc közepén. Ezután felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, az utolsó percben négy magyar volt a pályán a paksi csapatban, Kucsora büntetője volt az utolsó találat. Az Atom tíz perc alatt 7 büntetőből 3-at értékesített.

A második felvonás is hazai büntetőkkel kezdődött, Géringer egy szép triplával válaszolt rá. Kucsora közelijével átvette a vezetést az ASE, de hamar fordított a hazai társaság. Ezután Nicholson percei következtek. Két kétpontos, majd egy 2+1-es akció után 26-30-at mutatott az eredményjelző. Ihring is betalált közelről, egy tripla jött válaszként, a hetedik perc elején időt kért Sebastjan Krasovec 31-32-nél. Megint jött az adok-kapok, egyik fél sem tudott ellépni, sok volt a rontott dobás, a rossz passz. A vége előtt egy perccel Géringer begyűjtötte ötödik faultját, véget ért számára a mérkőzés. Időt kértek a hazaiak is, de nem tudtak gólt szerezni, Ihring hárompontosával, és paksi vezetéssel ért véget az első félidő.

A nagyszünet után Kucsora és Nicholson pontjaival tartotta a lépést az ASE, sőt Ihring kettesével egy időre a vezetést is átvette, aztán a hatodik perc elején egy hazai távoli találat után 56-52-nél időt kért a paksi csapat. Egy újabb szegedi tripla következett, kilenc pontra nőtt a Tisza-partiak előnye, amit sikerült egy Kovács Ákos kettes, és egy Dorogi hárompontos találattal ötre csökkenteni. Megint beesett egy kék-fehér trojka, nyolc pontra nőtt az előnyük, Ihring azonban biztos kézzel értékesítette három büntetőjét a negyed végén, amit egy tripla kísérlet közben elkövetett szabálytalanságért ítéltek meg a javára.

Az utolsó negyed elején Ihring hármasa és Nicholson kétpontosa után 69-67-re feljöttek a piros-kékek, de egy távoli találattal újra elléptek a hazaiak. Kovács Ákos, majd Nicholson talált be, 72-71-nél időt kértek a hazaiak a harmadik perc közepén. Megtört a lendület, a Szeged pedig egy 7-0-s szériával ellépett. Ezután már jól őrizték az előnyüket, az ASE képtelen volt három pontnál közelebb zárkózni, mert ismét jöttek a rossz passzok és rossz megoldások, a hazaiak pedig kihasználták az Atom hibáit. A paksi csapat végzetét Locke jelentette, nem tudták megállítani, a szegedi játékos 41/18-as dobásmutatóval, és kilenc lepattanóval zárta a mérkőzést.

SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 92-87 (20-18, 21-24, 26-20, 25-25).

ASE: Wooten Jr. 2, Gulyás NJ, Pajor -, Kovács 4, Nicholson 24/3, Géringer 3/3, Kékesi NJ, Dorogi 3/3, Sövegjártó NJ, Kucsora 13, Ihring 29/9, Knowles 9.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív