A második félidőben az ASE akarata érvényesült

Az alapszakasz utolsó fordulójára került sor a 2023/2024-es férfi kosárlabdabajnokság NB I/A csoportjában. Az Atomerőmű SE csapata az utolsó, tizennegyedik helyen állt a táblázaton a mérkőzés előtt, míg a vendég kecskemétiek ugyanolyan mutatókkal a tizenkettedikek voltak. A találkozó nem volt tét nélküli, az ASE a Kaposvár – Szolnok összecsapásnak (90-96 ) köszönhetően a 12. helyről kezdheti a play outot. Nagyban rontotta az esélyeket, hogy komoly áldozatokkal járt az oroszlányi mérkőzés. A frissen visszatért Eilingsfeld vádli-, Wooten pedig térdsérülést szenvedett, és továbbra sem számíthatott Clarance játékára Sebastjan Krasovec, de végre kellő energiákat mozgósítva sikerült megnyerni a találkozót. Az alsóházi rájátszásban az alapszakaszban elért helyezés alapján a kilencedik 6, a tizedik 5, a tizenegyedik 4, a tizenkettedik 3, a tizenharmadik 2, az utolsó, tizennegyedik 1 ponttal vág neki a tíz meccsből álló körmérkőzés sorozatnak.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kecskeméti triplával indult a mérkőzés, Nicholson és Knowles közelről válaszolt, Kucsora távoli találata után 7-5-öt mutatott az eredményjelző. Öt pontot szereztek zsinórban a vendégek, Géringer Gergő egy hárompontos találattal egyenlített. Ezután fej fej mellett haladtak a felek, majd Sövegjártó is beköszönt távolról, Kucsora közelije után 17-14-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó perc közepén egyenlítettek a vendégek, de az utolsó másodpercekben Kovács Ákos triplájával megnyerte az első negyedet az ASE.

Ahol abbahagyta, ott folytatta Kovács Ákos, távoli találatával hat pontra nőtt a hazai előny. Egy 6-0-s szériával egyenlítettek a vendégek, de Kovács újra beköszönt távolról. A második negyedből egy perc negyvennégy másodperc telt el, és paksi oldalon már megvolt az ötödik személyi hiba, míg a lila-fehéreknél ez a szám nulla volt (a hatodik paksi faultot 7 perc 3 másodperccel később fújták be a sporik). Ihring is betalált távolról, majd két büntetőt is értékesített, ismét három pont volt a paksi előny. Sajnos nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni, tapadt a Kecskemét, sőt a hetedik perc közepén a vezetést is átvették, időt kért az ASE. Nicholson, majd Ihring is kétpontos találatot jegyzett, időt kért a Kecskemét. A szlovák irányító hármasa után öt pontra nőtt a hazai előny, azonban a vendégek egy 7-0-s szériával átvették a vezetést. Fél perccel a negyed vége előtt időt kért a paksi csapat, ami után többször is megvolt a lehetőség az egyenlítéshez, végül pár másodperccel a vége előtt Nicholson egyenlített.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Több mint egy percet kellett várni az első találatig, addig videózás, technikai büntetés Nicholson ellen, de maradt az állás, végül az amerikai légiós talált be közelről. Egyik fél sem tudott ellépni, kevés találat esett, közben forrtak az indulatok, fura ítéletek követték egymást. Az adok kapokból végül a paksi csapat jött ki, Kucsora közelije, majd Nicholson hat pontja után 60-51-nél időt kért a vendég a nyolcadik perc közepén. Sövegjártó hármasa után 63-53-ra alakult az eredmény, a negyed végére hat pontra jöttek fel a vendégek.

Feljött egy pontra a vendég a negyedik negyed elején, de Ihring és Géringer hármasai gyorsan lehűtötték a kedélyeket, Kucsora közelije után, 73-64-nél időt is kért Ivkovic mester. Kucsora betalált távolról is, de jött rá a válasz, Géringer pedig kipontozódott az ötödik perc elején. Nicholson zsákolt, Kucsora triplát dobott, aztán Nicholson újra zsákolt, 14 pontra nőtt a hazai előny. A végjátékban Knowles és Ihring is szerzett pontot, az utolsó percben már a fiatalokat küldte pályára Sebastjan Krasovec.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 90-78 (21-18, 24-27, 20-14, 25-19).
ASE: Pajor -, Kovács 11/9, Nicholson 26, Géringer 6/6, Kékesi -, Dorogi 3/3, Radics -, Arnold –, Sövegjártó 6/6, Kucsora 11/9, Ihring 22/9, Knowles 5.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak, sérülések nehezítették felkészülésünket, nem voltunk jó formában, de erre a meccsre sikerült felpörögnünk. Megyünk tovább, most tíz fontos meccs következik.

Kucsora Csaba: Mindenképpen nyerni szerettünk volna, küzdött mindenki, és beleraktuk azt az energiát, amit mondjuk a Honvéd ellen is kellett volna. A vége kicsit körömrágósra sikeredett.