Udvarfelújítást végeznek a Bezerédj iskolában

Új játszóudvart alakítanak ki a Paksi Bezerédj Általános Iskola alsó tagozatának udvarán. A teljes körű felújítás során gumiburkolat és korszerű játszóeszközök kerülnek majd kialakításra. A beruházás mintegy 35 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg. A kivitelezést a Zo-Bau Kft. végzi, a munkálatok előre láthatóan május elejéig tartanak.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Szabó Péter polgármester azt mondta, a város több évtizedes adósságot törleszt az iskola udvarának felújításával. Elmondta, hogy egy olyan 21. századi színvonalnak megfelelő környezetet szeretnének kialakítani, ami méltó Pakshoz és az iskolához. Ezért a beruházás kizárólag önkormányzati támogatásból, mintegy 35 millió forintból valósul meg. Az udvar teljes körű felújítása a városvezetés szerint azért is nagyon fontos, hogy a gyerekek a tanulás mellett korszerű és biztonságos környezetben tudjanak játszani és fejlődni. A biztonságos gumiburkolatok kialakítása mellett gyermekbarát és korszerű játékokat helyeznek el az udvaron, illetve zöldövezetet is kialakítanak.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Pálmai Klára, az egyes számú választókörzet önkormányzati képviselője elégedett, hogy végre sikerül egy korszerű játszóteret megvalósítaniuk az iskolában. Képviselői munkájában fontosnak tartja, hogy támogassa a gyermekintézmények udvarainak, gyermekjátékainak korszerűsítését, legyen szó óvodáról vagy iskoláról.

Kovácsné Pál Krisztina, a Paksi Bezerédj Általános Iskola igazgatója úgy tájékoztatott, hogy több terv is készült már az iskola udvarának felújítására, örül, hogy ez most magvalósul, és egy modern, biztonságos játszóteret alakítanak ki. Elmondása szerint három játék kap helyet az udvaron, egy vár, amit a gyerekek már nagyon régóta vártak, egy hatoldalú mászófal és egy három oldalú mérleghinta. Ezen kívül a játszótér gumiburkolatára különböző játékokat, pl. ugróiskolát festenek majd fel.

A kivitelezést a Zo-Bau Kft. szakemberei végzik. A munkálatok előre láthatóan május elejéig tartanak.