Megkezdődött a sportprogram

Az úszással elrajtolt a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! elnevezésű sportprogram idei sorozata, amelyhez Paks mindegyik óvodája és általános iskolája csatlakozott. A Paksi Sportegyesület szabadidősport szakosztályának szervezésében zajló, nagy múltú sorozat három fordulóval zajlik.

Forrás: TelePaks

Április 13-án négyszáztizenheten csobbantak a Tanuszodában, ahova meghatározott időpontokban várták a nevezett intézmények résztvevőit, a felnőttek négyszáz, az iskolások kétszáz métert úsztak, az óvodásokra pedig játékos feladatok vártak. A mély vízben úszni nem tudó általános iskolások a tanmedencében is teljesíthették az előírt távot.

A következő próba a futás lesz április 27-én, és a sort a kerékpározással zárják május 11-én. A futás fordulóban a felnőttek távja körülbelül négy kilométer, az alsó tagozatos iskolások négy kört futnak az ürgemezei pihenőparkban lévő futópályán, az óvodások pedig kettőt. A kerékpározás előre meghatározott útvonalon halad majd, a kiindulási pont a Penny-parkoló lesz, az intézményeket képviselő résztvevőket különböző idősávokban indítják.

Mint ismert, az iskolák, valamint az óvodák közötti vetélkedéssorozat célja, hogy minél többeket megmozgassanak. Mindkét kategóriában az első három helyezett intézmény értékes utalványt kap, melyek összértéke 930 ezer forint. További részletek a paksise.hu honlapon.