A nagyadózókat köszöntötte Paks önkormányzata

– A helyi adóforintokat idén is visszaforgatjuk a városnak a támogatások, a város üzemeltetése, az intézmények működtetése és beruházások formájában azért, hogy a paksiak komfortosan élhessenek, és Paks tovább fejlődjön – hangsúlyozta Szabó Péter polgármester a helyi nagyadózóknak tartott hagyományos rendezvényen az Erzsébet Nagy Szállodában. A város nagyadózóin keresztül minden paksi vállalkozásnak köszönetet mondott a polgármester, majd ismertette az elmúlt időszak eredményeit és a jövőbeni terveket. Emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter paksi látogatásakor arról tájékoztatott, hogy Magyarország Kormánya előtt van egy városfejlesztési terveket támogató előterjesztés, mely szerint negyven milliárd forint érkezik majd a városba a Paks 2. beruházáshoz kötődő városi beruházásokra. – Ezekből hosszú távon a nagyadózók is profitálni fognak, úgy, ahogy a paksi atomerőmű építésének és üzemelésének előnyeiből is profitáltak. Pakson sok munkalehetőséget biztosít a Paksi Atomerőmű, és beszállítói is sok munkahelyet generálnak. Köszönet ezért, és a jó együttműködésért – tette hozzá Paks polgármestere.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Az atomerőmű jelenléte nagy lehetőség a város és a városban élők számára, hiszen élvezhetik mindazt a támogatást, amit építményadó és ingatlanadó formájában a cég befizet a város kasszájába, emellett az atomerőmű civil szervezetek és egyesületek támogatásában is részt vesz, ezek közül a legújabb a dzsúdóközpont építése volt. A versenysport mellett a tömegsportot is támogatjuk, például az Atomerőmű Sportegyesület sporttelepe egész évben nyitva áll a lakosság számára is – mondta Kovács Pál, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói kabinetfőnöke. Hozzátette, hogy mindemellett az atomerőműbe érkező évi mintegy 30 ezer látogató bevételt generálhat a helyi vállalkozások számára.

A közhatalmi bevételek a város összes bevételének 49 százalékát teszik ki, ez mintegy 9 milliárd forint helyi adókból származó bevételt jelent. – A mai nap is azt szimbolizálja, hogy nagy tiszteletben tartjuk a Pakson működő vállalkozásokat, mert részben az ő vállukon állunk, a másik rész az állami normatív támogatások, és aki befizet a kasszába, annak a véleményét nagyon erősen figyelembe kell venni, meg kell hallgatni, és a javaslatait be kell építeni a jövőbeni tevékenységünkbe – mondta a fogadáson Leber Ferenc, Paks alpolgármestere, aki kiemelte, eddig is az volt a cél, hogy minél több szolgáltatást biztosítsanak a város lakóinak, és a lehetőségeikhez mérten a jövőben is meg fogják ezt tenni.