A vége izgalmasra sikerült

Az alsóházi rájátszás második fordulójában itthon lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az aktuális ellenfél, a Kometa Kaposvári KK az alapszakaszt az utolsó helyen zárta, és az első play out meccsen is vesztesen hagyta el a parkettet Oroszlányban. Ami intő jel lehetett az esélylatolgatáskor, az az alapszakasz egymás elleni eredményei. Októberben Pakson és januárban Kaposváron is a KKK nyerte a találkozót. Az első mérkőzést Szegeden, a Magyar Kupa döntős SZEDEÁK ellen játszotta a piros-kék csapat, és a második félidei meggyőző játéknak köszönhetően (81-96), győztesen távozott a Tisza partjáról. A szerdai összecsapáson a paksi keretből sérülés miatt hiányzott Kovács Ákos és Kucsora Csaba, betegség miatt Sövegjártó, a vendégektől pedig Remy Abell.

Fotó: Molnár Gyula

Géringer triplájával az ASE szerezte az első pontokat, aztán Clarence és Ihring is betalált távolról, míg a túloldalról egy büntető és egy közeli találat érkezett. Belőtték magukat a vendégek, és feljöttek két pontra, Nicolson közelije után 11-7-et mutatott az eredményjelző. Ezután egyenlített a Kaposvár, majd a hetedik perc elején a vezetést is átvette, időt kért a hazai kispad. Négy pontra nőtt a vendégelőny, majd Knowles közelije és Ihring büntetői után 20-19-re alakult az eredmény, de a vendégek újra elléptek három ponttal. Az utolsó percben Clarance büntetőkből egyenlített.

Kaposvári közeli találattal kezdődött a második felvonás, Wooten egyenlített. Eilingsfeld büntetőivel ismét a hazaiaknál volt az előny, de újra beesett egy vendég kétpontos. Wooten zsákolása után időt kért a vendégcsapat, de nem állt le a hazai magas ember, újabb zsákolása után Nicholson is besimított egy labdát pár centiméterről, újra időt kért a KKK 33-27-nél. Nagyon hajtott a Kaposvár, keményen játszottak, és nem egész három perc alatt feljöttek 37-37-re, időt is kért azonnal Sebastjan Krasovec, a hetedik perc elején. A hátralévő időben három vendégtripla is beesett a hazai gyűrűbe, elléptek öt ponttal, a tizedik perc végén Clarance távoli találata után két pontra csökkent a hátrány.

Negyven másodperc telt csak el a harmadik negyedből, Wooten zsákolása és Clarance közelije után már az ASE vezetett. Tartotta a lépést a vendég, közelről szerezték pontjaikat, a negyed közepén 58-57-et mutatott az eredményjelző. Clarance, majd Nicholson talált be távolról, Knowles közelije után már tíz pont fölé nőtt a paksi előny, 68-57-et mutatott az eredményjelző nyolc perc elteltével. Dorogi közelije után tovább nőtt az előny, ami megmaradt a 30. perc végére, Kékesi dudaszóra beeső triplájával.

A negyedik felvonás elején potyogtak a triplák, a vendégek hármat is szereztek, míg hazai oldalról Ihring volt eredményes távolról, Clarance pedig 2+1-es akcióból volt eredményes, és csak két és fél perc telt el. Eilingsfeld is szerzett egy hárompontost, 84-73-ra alakította az állást, de utána rengeteg hiba, eladott labda, rossz passz következett, feljöttek a vendégek hat pontra. Nicholson révén 87-78-ra ellépett megint az ASE, időt kért a KKK. Két perccel a vége előtt Eilingsfeld kettese után úgy tűnt, hogy megvan a mérkőzés, aztán két vendégtripla után időt kellett kérni a paksi csapatnak a kilencedik perc közepén 89-86-nál. Tovább fokozódtak az izgalmak, egy duplával egy pontra zárkózott a Kapos, de Ihring triplájára már nem tudtak válaszolni.

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK 92-88 (23-23, 21-23, 31-16, 17-26 ).
ASE: Wooten 10, Pajor NJ, Eilingsfeld 7/3, Nicholson 21/9, Géringer 3/3, Radics -, Heimann NJ, Kékesi 3/3, Dorogi 2, Clarance 22/9, Ihring 16/9, Knowles 8.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak, kemény mérkőzést játszottunk, az utolsó percekig izgalmas volt, a végére kicsit elvesztettük a fonalat. Minden győzelem nagyon fontos, továbbra is koncentráltan kell játszanunk, dolgozunk tovább, készülünk a következő mérkőzésre, ott is győznünk kell.

Kenny Wooten: Tudtuk, hogy ezt a mérkőzést meg kell nyernünk, azt is tudtuk, hogy nagyon kemény lesz, úgy jöttünk fel a parkettára, hogy mindent bele kell adnunk. Az első félidőben voltak hullámvölgyek amikor vissza tudott jönni a Kaposvár, aztán a második félidőben jobban működtek a támadások, és végül tudtunk nyerni. Úgy vélem, az utóbbi időszakban a csapat jobban egymásra talált, sokkal jobban összejöttünk. Minden egyes győzelem nagyon fontos a számunkra, úgyhogy ezen az úton szeretnénk tovább menni.