Még a hatperces „lefagyás” is belefért

A harmadik fordulóra került sor az alsóházi rájátszásban, Oroszlányban lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A házigazdák egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el idáig, az első, oroszlányi meccsükön a Kaposvárt győzték le egy szoros mérkőzésen, majd Kecskeméten szaladtak bele egy 17 (99-82) pontos vereségbe. Az ASE eddig mind a két mérkőzése után győztesen jött le a pályáról, Szegeden 15 ponttal (81-96), míg hazai pályán a Kaposvár ellen izgalmas végjátékban 92-88-ra nyertek. Az oroszlányi kirándulás is sikerrel végződött, igaz, felhozták a hazaiakat a harmadik negyedben, és izgalmassá tették az utolsó tíz percet, de ezúttal is győztesen jöttek le a pályáról Eilingsfeldék.

Az első percekben kissé visszafogottan játszott az ASE, Clarance zsákolásán kívül nem sok értékelhető történt, időt is kért Krasovec mester két perc elteltével, 8-3-as állásnál. Aztán beindult a triplaeső, Géringer Gergő bő hét perc alatt négyből négy hárompontost értékesített, majd miután lecserélték, Clarance nem egész három perc alatt három trojkát süllyesztett el a hazaiak gyűrűjében. Rajtuk kívül Knowles a palánk alól talált be többször, Ihring pedig betörésből volt eredményes.

A második felvonás elején Eilingsfeld kapott személyit a saját palánk alatt, amiért hevesen reklamált is, a hazaiak centere Polutak jobbal-ballal ütött hátra, mégis Johnsyt látták szabálytalannak. Kucsora is beszállt a hárompontosok közé, majd Clarance büntetőkkel és zsákolással növelte pontjai számát. A hatodik perc elején a hazaiak időt kértek 37-43-nál, de nem tudták lelassítani a piros-kékeket, Wooten zsákolt, egy szerzett labdából Ihring szerzett egy hármast, majd Nicholson is betalált távolról, 40-51-et mutatott ekkor az eredményjelző. Nicholson büntetőből sem hibázott, az utolsó találatot középtávolról Eilingsfeld szerezte.

A harmadik negyedben ritkán látható üzemzavar keletkezett az ASE-gépezetben, rossz passzok, rontott dobások sora követte egymást, a vendéglátók pedig ledolgozták 11 pontos hátrányukat, és a hatodik perc elején 59-55-re már ők vezettek. Második idejét is kikérte az Atom, ekkor már 15-0-nál járt az OSE. Kereken hat perc után esett be az első paksi találat, Wooten két büntetőjéből egyet értékesített. A hazai gyűrű alatti „verekedésben” Knowles padlót fogott, beverte a fejét, többet már nem jött vissza a pályára. Mint az álmából felébredt Csipkerózsika, a piros-kék társaság is elkezdett mozogni, és visszavette a vezetést a harmincadik perc végére.

Az utolsó felvonás első perceiben tartotta előnyét az ASE, Ihring többször is betalált betörésből, és egy távoli kísérlete is az oroszlányi gyűrűben landolt. A hatodik perc elején Wooten kipontozódott, az adott szituációban kérdéses, hogy miért rá fújtak, ő sem értette. A nyolcadik perc közepén újra a hazaiak vezettek, időt kért az ASE, bő egy perc múlva már a vendéglátók tették ugyanezt, Nicolshon négy pontja után 90-91-et mutatott az eredményjelző egy perccel a rendes játékidő vége előtt. Clarance büntetői után újabb oroszlányi időkérés következett, 45 másodperc volt ekkor hátra, 90-93-as állásnál. Kucsora szerzett labdát a félpályánál, csak szabálytalankodni tudtak a kosárra törő Clarance-szal, akinek a büntetői után már 90-95-re vezetett az Atom. A végén még egy kétpontost is dobott Kucsora Csaba, lezárva ezzel a mérkőzést.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 90-97 (26-32, 18-23, 23-14, 23-28).
ASE: Wooten 10, Eilingsfeld 4, Nicholson 16/3, Géringer 12/12, Radics NJ, Kékesi NJ, Dorogi -, Sövegjártó -, Clarance 28/9, Kucsora 5/3, Ihring 16/6, Knowles 6.

A kép archív illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks