A kapott pont volt sok

A negyedik fordulóra került sor az alsóházi rájátszásban, Körmenden lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A piros-kékek az eddigi három play out mérkőzésükből mind a hármat megnyerték, legutóbb Oroszlányban jöttek le győztesen a pályáról (MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 90-97). Az Egis Körmend idáig kétszer hagyta el vesztesen a parkettet, először a Kecskemét nyert Vasban (74-80), majd a Szegedet verték 104-96-ra, a harmadik fordulóban pedig Kaposváron 96-86-ra nyert a KKK. Az ASE keretéből Kovács Ákos vádlisérülés miatt hiányzott. A mérkőzésen a hazaiak akarata érvényesült, az ASE végig futott az eredmény után.

Ihring szerezte az első pontokat büntetőből, 2+0 érkezett válaszként. Wooten zsákolt, Ihring triplát dobott, majd Wooten 2+1-e után 8-10-et mutatott az eredményjelző. Fej fej mellett haladtak a csapatok, Clarance is csatlakozott a pontszerzőkhöz, egy eladott labdából szerzett könnyű kosarat a Körmend, időt kért az Atom 20-16-nál a hatodik perc végén. Egy perc alatt egyenlített a paksi csapat, Nicholson és Eilingsfeld is közelről talált be. A hátralévő három percben három hazai hármas is beesett, majd a szabálytalanságot reklamáló Knowles kapott technikai büntetést, 34-22-re elléptek a vasiak, Ihring büntetőivel ért véget az első játékrész.

Még két perc sem telt el amikor időt kértek a hazaiak, hat pontra zárkózott az ASE. Beesett egy körmendi tripla, Géringer válaszolt rá, de egy újabb vasi hármas után 42-31-re alakult az eredmény. Wooten kettes, Clarance zsákolás és egy Ihring tripla után is még hét ponttal ment a Körmend, nem sikerült megakadályozni őket a kosárszerzésben, 44-37-et mutatott az eredményjelző öt perc elteltével. Feljött a paksi csapat 46-42-re Ihring hármasával, de pillanatok alatt újra tíz pont fölé nőtt a hazai előny, amit nem sikerült csökkenteni a dudaszóig.

Még két perc sem telt el, máris időt kért az ASE, 19 pontra nőtt a hazaiak előnye. Újabb hazai hárompontos landolt a paksi gyűrűben, válaszkét Nicholson kettese érkezett. Erőlködött az ASE, nem ment a játék, sok hiba, rossz passz, a Körmend pedig tetszés szerint szerezte pontjait. A nyolcadik perc elején időt kért Sebastjan Krasovec 82-60-nál. 19 pontos hazai előnnyel ért véget a harmadik felvonás.

Talán azt hitték a hazaiak, hogy már hátradőlhetnek, mert megvan a mecss, a negyedik negyed közepéig szinte semmi sem jött be nekik, az ASE pedig öt perc alatt egy 15-3-as szériával feljött 90-83-ra, és még volt vissza öt perc. Az ASE támadhatott 92-85-nél, négy perccel a vége előtt, amikor újabb könnyelműsködés, egyénieskedés után a hazaiak elvették a labdát, és könnyű kosarat szereztek. Ez megnyugtatta őket, és már biztosan őrizték a tíz pont körüli előnyüket. Kucsora dudaszós triplával hozta tízen belülre csapatát.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 101-92 (32-22, 24-21, 29-23, 14-24).
ASE: Wooten 8, Eilingsfeld 4, Nicholson 22, Géringer 6/6, Radics NJ, Pajor NJ, Dorogi 2, Sövegjártó -, Clarance 20, Kucsora 7/3, Ihring 19/12, Knowles 4.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív