Átvette a kivitelező a munkaterületet

Megújul az ürgemezei szabadidőparkban lévő futópálya, a ma (04.30.) megtartott munkaterület átadással megkezdődött a kivitelezés. A munkálatok három hónapot vesznek igénybe, ez idő alatt a pálya nem használható.

– A közel tizenöt éves pálya minősége sokat romlott az évek során, vékony volt a kopóréteg, szinte teljes hosszúságában töredezetté vált, több szakaszon volt már javítva korábban – foglalta össze Szabó Péter polgármester, miért döntöttek az ürgemezei futópálya felújítása mellett. Arról is tájékoztatott, hogy a mintegy 712 méter hosszú pálya nyomvonala nem változik, ám alapozása mélyebb lesz, a pályaburkolat pedig sokkal vastagabb a kétrétegű öntött gumiburkolattal, és a nyomsávot kiszélesítik a korábbi egyről másfél méterre, így mindkét irányban lehet majd futni a pályán. – Tulajdonképpen egy új, hosszabb élettartamú futópálya áll majd rendelkezésre – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy a pályánál lévő két fitneszpark is olyan új burkolatot kap, mint a futópálya, ennek a gumiburkolatnak kiváló ütéscsillapító hatása van.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az is elhangzott a munkaterület átadásán, hogy a pálya környezete szintén megújul, fél-fél méter szélességben végeznek zöldfelület rendezést. A kivitelező Amalfi Hungária Kft. szakembereinek kilencven nap áll rendelkezésére a munka elvégzésére. A beruházás összértéke 123 millió forint. A munkálatok ideje alatt a pálya nem használható. A kivitelezési szerződést április 22-én írták alá, a munka megkezdésével megvárták amíg lezajlik a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért programsorozat futás fordulója.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal