Telt házas előadást tartott a Tűzvirág Táncegyüttes

Április 26-án és 27-én tartotta premier-előadását a Tűzvirág Táncegyüttes. Az első felvonás a Hegedű címet kapta, a második felvonás Arany János: Pázmán lovag című költeményének feldolgozása.

Volt, hogy még hétvégén is gyakoroltak a táncosok a Csengey Dénes Kulturális Központban, a Tűzvirág Táncegyüttes a főpróbát is vasárnap tartotta. Új előadásuk első felvonása a Hegedű címet kapta. Ehhez az Előbb a tánc, azután a lakoma című magyar népmesét vette alapul Mádi Magdolna. A Tűzvirág Táncegyüttes alapítója, művészeti igazgatója a premier kapcsán elmondta, hogy az első felvonásban a magyar néptánc elemeit viszik színpadra a társulat tagjain kívül az egészen pici gyermekek is.

A második felvonás Arany János: Pázmán Lovag című költeményének feldolgozása. Erre okkal esett a művészeti igazgató választása. Mint mondta, a magyar nyelvet egy kicsit erősíteni kellene, és a magyar nyelv egyik császára Arany János. Nyelvezete Mádi Magdolna szerint fantasztikus. A balladái között csak egyetlen vígballada van, ez a Pázmán Lovag, ami humoros. Időnként színre visz a Tűzvirág drámákat is, de a közönség nagyon szereti a könnyű szórakozás műfaját.

A főszerepekben Ujvári Dávid, Szabó Alexandra, Szilágyi Levente, Sárosi Árpád, Haaz Orsolya és Fikó Diána látható. A premiert április 26-án és 27-én tartotta a Tűzvirág Táncegyüttes. Az előadás megtekinthető a TelePaks műsorán és a TelePaks YouTube-csatornáján.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal/főpróba