Várják a jelentkezéseket a felvonulásra és a főzőversenyre

Paks az Együttműködés Városa, ennek jegyében Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közösen szervezi meg idén a Város napja és gyermeknap elnevezésű rendezvényt május 24-25-én. A program helyszíne az elmúlt évektől eltérően az ASE sportcsarnok melletti füves terület lesz. Várják a jelentkezéseket a Város napi felvonulásra és halászléfőző versenyre május 8-ig.

Az első napon a hagyományos és népszerű felvonulásra is lesz lehetőség. Idén is 8.30-tól az Építők útja és Pollack Mihály utca kereszteződésnél lesz a gyülekező, majd 9 órakor indul a felvonulás, mely az Építők útján végighaladva, a Kishegyi útra érve jobbra kanyarodva jut el az ASE sportcsarnok melletti füves területre, ahol a felállított színpadon Szabó Péter polgármester köszönti a felvonulókat. A felvonulásra szóló jelentkezési lap elérhető a www.paks.hu felugró információs ablakából. Kérik, hogy a kitöltött jelentkezési lapot Patkós Attila címére küldjék a patkosattila@csengey.hu címre, valamint a 75/830-354-es telefonon kérhetnek tájékoztatást a felvonulással, a táblákkal kapcsolatban. A jelentkezési határidő május 8.

A halászléfőző versenyre az előzetesen jelentkező csapatok számára egy sörasztalt és két padot biztosítanak, a rendelkezésre álló területet a csapatok közt egyenlően osztják fel. Az ételkészítéshez szükséges alapanyagokról, főzőedényekről, kellékekről minden csapatnak magának kell gondoskodnia. Maximálisan 10 kg hal igényelhető, a halért kifizetett összeg felét Paks Város Önkormányzata az ételminta leadásakor visszafizeti. Az előzetesen igényelt hal május 25-én 6 órától, vagy telefonos egyeztetés esetén előző nap átvehető a Táncsics Mihály utca végén lévő bárkánál. A halászléfőző versenyre szóló jelentkezési lap szintén elérhető a www.paks.hu felugró információs ablakából, ezt Freiné Fritz Ildikónak kérik elküldeni a fritzildi@csengey.hu címre, valamint a főzéssel kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik a 75/830-354-es telefonszámon. A jelentkezési határidő szintén május 8.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel