Nagyon fontos győzelmet aratott az ASE

Az alsóházi rájátszásban a hatodik fordulóra került sor, hazai pályán fogadta az SZTE-Szedeák csapatát az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A sorozat első mérkőzésén a Tisza partján 15 ponttal (81-96) nyertek Kovács Ákosék, és az eddigi eredmények alapján ezúttal is győzelmi kényszerben voltak a hazaiak. A piros-kékek az eddigi öt play-out mérkőzésükből hármat megnyertek, kétszer vesztesen hagyták el a pályát, legutóbb a Gesztenyés úton a Kecskeméttől kaptak ki 74-84-re. A mai(05.04.) összecsapásnak foghíjas kerettel vágott neki a paksi csapat, Wooten és Radics sem volt bevethető, mind a ketten térdfájdalmakkal küzdenek. Pontgazdag meccsen, óriási küzdelemben sikerült megnyerni ezt a nagyon fontos összecsapást.

Fotó: Molnár Gyula

Clarance dupla, Knowles egy büntető, majd Ihring hármas után 6-0-át mutatott az eredményjelző. Géringer is betalált távolról, de rögtön jött rá a válasz, a negyedik perc közepén Knowles közelije után 13-7-et mutatott az eredményjelző. Clarance triplája után egy dupla érkezett szegedi oldalról, Eilingsfeld közelije, majd Clarance zsákolása után időt kértek a vendégek 4.49-nél. Két eladott labda egymás után a saját palánk alatt, mind a kettőből pontokat szereztek a szegediek. Egy hármassal és egy közelivel felzárkózott a Szedeák 22-18-ra, 1 perc 28 másodperc alatt 9-2-es rohanással vissza jöttek a meccsbe, időt kért az ASE. A hátralévő bő három percben Nicholson vitte a hátán a csapatot, mellette Kucsora és Eilingsfeld is betalált, 10 pontos előnnyel zárta az első negyedet a hazai társaság.

A második felvonásban két perc alatt összejött az öt személyi paksi oldalon, utána már minden szabálytalanságért dobtak a vendégek. Kucsora Csaba lőtte be magát, három és fél perc alatt három triplát is elsüllyesztett a vendéggyűrűben, 51-34-re ellépett az Atom. Nem esett össze a Szeged, hanem elkezdett támadni, hazai oldalon pedig sokszor gond volt a védekezéssel, és három perc alatt 16 pontos előnyt adott le a paksi csapat. Egyenlítettek a vendégek, de a vezetést nem tudták átvenni, Clarance és Nicholson pontjaival sikerült négypontos előnnyel zárni az első félidőt.

A harmadik negyed is rengeteg pontot és hullámzó játékot hozott. A negyedik perc elején 71-67-nél időt Sebastjan Krasovec, ami után Knowles, Clarance és Kucsora találataival 78-69-re alakult az eredmény, ezúttal a vendégek kértek időt. Knowles harcolt nagyokat a palánk alatt, és szedte a lepattanókat, Nicholson közelről és távolról is eredményes volt, Eilingsfeld triplája pedig a legjobbkor esett be. Az utolsó találatokat a paksiak szerezték, és 14 pontos előnnyel várták a negyedik negyedet.

Ihring három büntetője után átlépte a 100 pontos határt az ASE, ami után rengeteg hiba következett mind a két oldalon, végül a vendégek büntetői törték meg ezt az időszakot. Clarance hármasa után 104-90-et mutatott az eredményjelző, de lehetett érezni, hogy a vendégek nem adják fel, nincs még lefutva a mérkőzés. Kemény harc volt minden labdáért, a párharcokból többször a vendégek jöttek ki győztesen, és nem engedték ellépni a piros-kékeket. A nyolcadik perc végén Ihring kipontozódott, 106-98-as állásnál. Az utolsó percekben nagyon idegesen játszott mind a két csapat, egyre fogyott a paksi előny, de a vendégek már fault kényszerbe kerültek, és a hazai büntetőkkel sikerült megnyerni ezt a fontos mérkőzést.

Atomerőmű SE – SZTE-Szedeák 112-108 (35-25, 30-36, 33-23, 14-24).
ASE: Pajor NJ, Kovács 1, Eilingsfeld 14/3, Nicholson 20/3, Géringer 3/3, Kékesi NJ, Dorogi –, Sövegjártó -, Clarance 36/9, Kucsora 15/9, Ihring 9/3, Knowles 14.

Sebastjan Krasovec: Fontos mérkőzést nyertünk meg a mai napon, voltak hibák, többször visszajöttek a mérkőzésbe, de az a lényeg, hogy nyertünk. Megyünk tovább, szerdán idegenbe megyünk, ott is nyerni szeretnénk.

Elijah Clarance: Nagyon kemény és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, a lényeg, hogy ezt a nagyon fontos mérkőzést behúztuk.