A harmadik negyedben állva hagyták a Kaposvárt

A hetedik fordulóra került sor az alsóházi rájátszásban, Kaposváron lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A piros-kékek az eddigi hat play out mérkőzésükből négyet megnyertek – a második helyen állnak a táblázaton –, legutóbb a Gesztenyés úton jöttek le győztesen a pályáról (Atomerőmű SE – SZTE Szedeák 112-108). A KKK is hasonló mutatókkal rendelkezik, de az utolsó, hatodik helyen tanyázott a mérkőzés előtt. Az ASE keretéből Radics térdsérülés miatt hiányzott.

A második perc elején Knowles második hibáját is begyűjtötte Wooten jött be helyette. A hazaiak 4-0-nál jártak, amikor Clarance hármasa beesett a harmadik perc elején, ez volt az első paksi találat. Géringer is szerzett egy triplát, de jött rá a válasz a túloldalról. Wooten volt eredményes a palánk alól, aztán Ihring 2+1-e után 14-12-t mutatott az eredményjelző a hatodik perc elején. Nem sok idő kellett, hogy időt kérjen az Atom, két hazai hármas után 20-12-re alakult az eredmény. Nem sikerült megállítani a hazaiakat, jól dobtak, és jól védekeztek, 22-14-nél az ASE támadóideje lejárt, rögtön jött is egy hazai közeli találat. A dudaszóra beesett az ötödik kaposvári hárompontos, nagyon elléptek a vendéglátók.

Próbálkozott Krasovec mester, forgatta a csapatát, de semmi sem jött össze. Ötlettelenül, körülményesen szőtte a támadásait az Atom, amikor egy kicsit sikerült faragni a hátrányból Clarance hármasával, egyből időt kértek a hazaiak 38-26-nál. A palánk alatt és a mezőnyben is jobb volt a Kapos, és fokozatosan növelte előnyét, míg a paksi kísérletek rendre kimaradtak. Jelentős hátránnyal mehettek az öltözőbe a piros-kékek.

A harmadik felvonásban aztán mintha egy másik ASE jött volna ki a pályára. Wooten és Eilingsfeld révén egy 6-0-s szériával kérettek időt a hazaiakkal. Ez sem segített a Kaposváron, Clarance, Eilingsfeld és Nicholson révén újabb időkérésbe kényszerítették a KKK-t, 4.12 perc elteltével 56-50 állt az eredményjelzőn. Wooten felhozta négy pontra az ASE-t, de ekkor még egy triplával és egy kétpontossal 61-52-re elléptek a vendéglátók. A hátralévő három és fél percben már csak paksi kosarak születtek, Clarance és Eilingsfeld távolról találtak be, Nicholson zsákolt, Ihring pedig betörésből volt eredményes, először vezetett a meccs során a piros-kék társaság.

A hazaiak mozgósították utolsó tartalékaikat, az ASE a harmadik perc elején begyűjtötte 5. személyi hibáját, a Kapos pedig egy triplával ellépett 72-66-ra, időt kért Sebastjan Krasovec a harmadik perc végén. Nicholson távolról, majd közelről volt eredményes, Eilingsfeld is bevágott egy hármast 74-74-re alakult az eredmény 4 perc 48 másodperc után. A hazaiak elléptek négy büntetőből szerzett ponttal, Ihring távolija és Wooten zsákolása után 80-79 állt a táblán hét perc elteltével. Egy hazai találat után 82-79-nél, a nyolcadik perc közepén időt kért az ASE, ami után már csak paksi találatok születtek. Ihring értékesítette a büntetőit, Wooten kiosztott egy sapkát, Ihring dobott egy „pincért”, Eilingsfeld triplája után már csak 58 másodperc volt vissza, amikor időt kértek a hazaiak, de már nem tudtak betalálni. A meccset Clarance két büntetője zárta le.

Kometa Kaposvári KK – Atomerőmű SE 82-88 (29-14, 24-22, 8-26, 21-26). ASE: Wooten 14, Kovács 2, Eilingsfeld 13/9, Nicholson 13/3, Géringer 3/3, Kékesi NJ, Dorogi NJ, Sövegjártó 3/3, Clarance 20/9, Kucsora 3/3, Ihring 17/3, Knowles -.

Már nem tud kiesni az ASE az elsőosztályból.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív