Csak a különbség volt a kérdés

Az alsóházi rájátszás utolsó hazai mérkőzését rendezték a Gesztenyés úton, az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata az EGIS Körmendet fogadta. Ezúttal is győzelmi reményekkel mentek fel a pályára a hazaiak, habár az előző meccsüket simán elvesztették (76-81) az Oroszlány ellen az ASE csarnokban. A piros-kékek az eddigi nyolc play-out mérkőzésükből ötöt megnyertek, háromszor vesztesen hagyták el a pályát. Ezúttal Radics, Géringer és Knowles hiányzott a keretből sérülés miatt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kékesi betörésből szerezte az ASE első pontjait, a vendégek két büntetővel egyenlítettek. Wooten zsákolt, majd közelről talált be, Ihring triplája után 11-8-at mutatott az eredményjelző a harmadik perc közepén. Wooten zsákolt, Ihring közelről talált be, Pajor triplája után pedig időt kértek a vendégek 18-10-nél, az ötödik perc elején. Nicholson két hármast is elsüllyesztett egymás után, hat perc elteltével 24-12-t mutatott az eredményjelző. Fokozatosan növelte előnyét a paksi csapat, Eilingsfeld, Nicholson, Ihring, Wooten és Kovács Ákos révén már 19 ponttal is vezettek, a vendégek nem sok ellenállást fejtettek ki.

A második negyed elején Kucsora triplája és közelije után 43-18-at mutatott az eredményjelző. Sokat forgatta mind a két edző a csapatát, ami inkább paksi oldalon látszott meg, egy 10-0-s szériával feljöttek a vendégek 43-28-ra, időt kért az Atom a hatodik perc elején. Dorogi zsákolt, majd Ihring talált be közelről, húsz pontra nőtt a hazai előny a hetedik perc közepére. A következő időszakban felváltva estek a találatok, Kovács Ákos közelije után 56-36 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után sem sokat változott a játék képe, az ASE irányította a játékot, a vendégek küzdöttek becsülettel, de erejükből csak egy-egy fellángolásra futotta. A negyed közepén pár percig csak magyar játékosok voltak a pályán a hazai csapatban, de így is 18-20 pont körüli volt a paksi előny.

Az utolsó felvonás elején zsákoló bemutatót tartottak az ASE játékosai, pár perc alatt egy 10-2-es rohanással 88-62-re elléptek, és tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, hogy meg lesz-e a 100 pont, de Kucsora dudaszós triplája lejött a gyűrűről.

Atomerőmű SE – EGIS Körmend 99-76 (33-16, 23-22, 22-22, 21-16). ASE: Wooten 17, Pajor 9/9, Kovács 11/3, Eilingsfeld 12, Nicholson 13/6, Kékesi 2, Dorogi 6, Sövegjártó -, Clarance 4, Kucsora 7/3, Ihring 18/6.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak, a szurkolóknak is megmutatták, hogy tudnak játszani. Ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, Kecskeméten az utolsó mérkőzésen egyértelműen nyerni szeretnénk, sikerrel zárnánk a szezont.

Pajor Dávid: Örülök, hogy megnyertük az utolsó hazai mérkőzésünket, és hogy mindenki pályára tudott lépni. Köszönjük a szurkolóinknak az egész éves szurkolást.