A huszadik közéleti estet tartották

Dr. György László közgazdász, szakpolitikus, kormánybiztos volt a vendég a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége paksi csoportja által szervezett beszélgetésen a Csengey Dénes Kulturális Központban. A következő estet június 4-én tartják.

Immár huszadik alkalommal tartott a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége paksi csoportja Paksi Közéleti Estet. Az előadó, dr. György László a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos A középosztály forradalma – meritokratikus stratégia a 21. századra című könyvét mutatta be. A szakember véleménye szerint Magyarország ragaszkodik azokhoz az értékekhez, amelyek Európát és az Amerikai Egyesült Államokat a legvonzóbb világrégióvá tették. Magyarország ragaszkodik a meritokratikus értékrendhez, amely érdem, tudás és tehetség alapján ítéli meg az embereket. Dr. György László szerint ennek az értékrendnek köszönhetően az elmúlt időszakban hazánkban kedvező változások történtek a középosztályosodás terén. Előadásában aláhúzta: Magyarországon 2011 és 2021 között kétmillióan jutottak be a középrétegbe az alsóbb osztályokból. Dr. György László beszélt arról is, hogyan lehet fenntartani a jóllét növekedését.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A Paksi Közéleti Estek tovább folytatódik, erről Pálmai István, a szervező Paksi Konzervatív Egyesület elnöke beszélt. Elmondta, hogy június 4-én a trianoni békediktátum évfordulóján a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban Meister Éva Psalmus Hungaricus címmel tart pódiumestet, szeptemberre pedig Orbán Balázst, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatóját várják.