Átvette a kivitelező a munkaterületet

Megújul a járda a Tolnai út 15. előtti szakaszon. A beruházásról Szabó Péter polgármester és Leber Ferenc alpolgármester tájékoztattak ma (05.15.) a munkaterület átadásán.

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy korábban megtörtént az igen forgalmas konzervgyári buszmegálló, valamint környezetének felújítása, 35 méter hosszú járdaszakasz kapott térkő burkolatot. Most pedig újabb járdaszakaszt újítanak fel önkormányzati forrásból, Leber Ferenc alpolgármester kezdeményezésére. Hozzátette, hogy a mostani munkálatokkal érintett járdaszakasz is balesetveszélyes, rossz állapotú, amelynek rekonstrukciójával már egészen hosszú felújított szakasz lesz a Tolnai úton.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Leber Ferenc alpolgármester elmondta, hogy a munkálatok során hetvenhét méter hosszúságban és két méter szélességben végeznek járdafelújítást. A felület térkőburkolatot kap, rendezik a járda melletti zöldfelületet, valamint a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémát is megoldják. A felújítás révén akadálymentes lesz a gyalogosközlekedés, és esztétikus a környezet, a Tolnai út ezen szakasza városias külsőt kap, emelte ki. A munkálatok elvégzésére negyvenöt napja van a kivitelezőnek.