Főszerepben a hagyományőrzés

Huszonnegyedik alkalommal rendezett német nemzetiségi napot a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat. A program résztvevőit Leber Ferenc, Paks alpolgármestere köszöntötte. A Táncsics parkban felállított nagysátorban színpadi műsorral várták az érdeklődőket, emellett volt gyermekprogram, és svábbál is.

– Nagyon örülök annak, hogy napjainkban sokan tekintik feladatuknak a német nemzetiség kulturális örökségének mesterfokon történő átadását és művelését. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a múlt és a jelen biztos ismeretében bátran tekinthessünk a jövőbe – mondta köszöntőjében Leber Ferenc alpolgármester a német nemzetiségi napon, és a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományőrző tevékenységét is méltatta.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az idei már a huszonnegyedik alkalom volt. Féhr György, a szervező Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt mondta, hogy ez a nap kiemelt helyen szerepel a paksi németség életében. Mint fogalmazott, ez a legnagyobb kulturális eseményük, ami évről évre egyre több látogatót vonz. A szereplők és fellépők is mindig örömmel tesznek eleget a felkérésnek. A rendezvény abból a szempontból is különleges, hogy a német hagyományokat ápoló óvodás és iskolás gyermekek is megmutatják tudásukat a színpadon. Műsort adtak helyi általános iskolások, a Paksi Napsugár Óvoda két csoportjának óvodásai, fellépett a Hímesházi Sonnenblumen Kórus, a Roger Schilling Fúvószenekar, valamint a Paksi Német Nemzetiségi Tánccsoport.

A gyerekeket ugrálóvárakkal, trambulinnal, népi játszótérrel, horgászási lehetőséggel várták. A német nemzetiségi napot svábbállal zárták, a muzsikát a Kier Krain Zenekar szolgáltatta.