Lehetőség nap – hagyományok, példaképek, lehetőségek

Lehetőség napot tartott a Gandhi Gimnázium Nonprofit Kft. és a Civilek a Kultúráért és a Felzárkóztatásért Egyesület május 12-én a Táncsics parkban, ahol változatos programokkal várták az érdeklődőket. Az országjáró rendezvénysorozatban a szervezők vendég példaképek közreműködésével szeretnének bátorítást adni a jövő nemzedékének.

A Lehetőség nap elnevezésű országos programsorozat célja az, hogy minél többen megismerjék a roma hagyományokat és értékeket, valamint példaképeken keresztül bátorítást kapjanak. Dezső Gabriella, a Gandhi Gimnázium Nonprofit Kft. szakmai igazgatója azt mondta, hogy az országjáró rendezvény egyre népszerűbb a lakosság körében. A szervezők pedig fontosnak tartják, hogy mindenből a legjobbat és a legértékesebbet mutassák meg. A Lehetőség nappal szeretnék megmutatni, hogy milyen lehetőségek vannak, és ezáltal segíteni megtalálni azokat az embereket, akik segítséget is tudnak nyújtani ebben. Az eseményen fellépett a Zombai Virágszálak roma tánccsoport és a Kalocsai Fiúk zenekar. Volt kiállítás kortárs roma festőművészek alkotásaiból, cigány népismereti foglalkozás, valamint gyermekprogram.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A vendég példaképek Balogh Tibor festőművész, grafikus, dr. Orsós Zsuzsanna biológus, rákkutató és Jakab Natália romológus, a Gandhi Gimnázium igazgató-helyettese voltak az eseményen. Köszöntőt mondott Süli János, Tolna Vármegye hármas számú választókerületének országgyűlési képviselője és Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos. A programot Pápai Joci koncertje zárta.