Fórum a hetes választókörzet fejlesztéséről

A Vadász utca felújításának tervezése és a Kölesdi úti csomópont közlekedési rendjének átalakításáról szóló tájékoztató is szerepelt Leber Ferenc alpolgármester, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének lakossági fórumán.

Leber Ferenc képviselő a Kölesdi és az elkerülő út találkozásánál három évvel ezelőtt elvi szinten már elfogadott körforgalom tervét kívánta egyeztetni a körzetben lakókkal, várva észrevételeiket. Elmondta, hogy az elképzeléseket komplexen kell vizsgálni a Vadász utca felújításának tervezésével. A Vadász utcát faltól-falig újítanák fel, kikötése a Kölesdi útra pedig megváltozna. Ez és egyéb forgalomtechnikai módosítások lehetővé teszik majd, hogy a Kölesdi útról a Vadász utcába bal oldali irányba is behajthassanak.

A lakossági fórumon részt vett Szabó Péter polgármester is, aki arról tájékoztatott, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium befogadta a jelenleg tárgyalás alatt levő 40 milliárd forintos kormányzati támogatás-csomagba a Kölesdi úti körforgó tervezését. A polgármester szerint reális esély van arra, hogy akár egy-két éven belül megvalósulhat a körforgalom, amely a mai árakat tekintve nagy forrásigényű beruházásnak számít.

A fórumon Dulicz László, a tervezést végző Mikroline Kft. ügyvezetője is részt vett, részletesen, ábrákkal illusztrálva ismertette a Kölesdi úti körforgalom kialakításának és a Vadász utca felújításának terveit, valamint a polgármesteri hivatal szakembereivel együtt válaszolt a lakók felmerülő kérdéseire.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal