Telekeladásról fogalmazott meg véleményt az ellenzék

Május 22-én került volna a paksi képviselő-testület elé egy értékesítési ügy. Az előterjesztés szerint egy 26,2 hektáros területet kívánt eladni az önkormányzat. A Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltjei május 16-i sajtótájékoztatón ismertették, hogy bár az előterjesztést visszavonta a polgármester, szerintük máshogy kellene hasznosítani a területet.

Egy visszavont előterjesztés véleményezése okán tartott sajtótájékoztatót a Paksi Deák Ferenc Egyesület. Az ellenzék képviselőjelöltje, Barnabás István azt mondta, a város eredetileg értékesíteni kívánt egy területet, amit szerintük máshogy kellene hasznosítani. Mint fogalmazott, a telekre szükség lesz, a szeméttelep bővítése ugyanis néhány éven belül indokolttá válik.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Paks polgármestere május 16-án visszavonta az előterjesztést, azonban az ellenzék szerint tartani lehet attól, hogy a június 9-i választás eredményétől függően újra napirendre kerülhet a terület eladása. Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a terület most éppen nem a város érdekeit szolgáló beruházásra ad lehetőséget, hanem mások érdekeit próbálja meg kiszolgálni a város az eladással. Mint mondta, erős kezű városvezetésre van szükség, és egy erős kezű többségre. Június 9-én dönthetnek a választópolgárok arról, hogy előremutató beruházások jöjjenek Paksra, vagy piaci alapon működő cégeknek akarjanak megfelelni.