Az ASE-ban csak magyar játékosok léptek pályára Kecskeméten

A 2023/2024-es bajnokság utolsó mérkőzését játszotta az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az alsóházi rájátszásban ezúttal is győzelmi reményekkel léptek pályára Kecskeméten Eilingsfeldék, eddigi kilenc play-out mérkőzésükből hatot megnyertek, háromszor vesztesen hagyták el a pályát. Az összecsapásnak már nem volt tétje, a hazaiak az előző fordulóban a Kaposvár legyőzésével bebiztosították NB I/A csoportos tagságukat. A paksi csapat végig partiban volt úgy, hogy a külföldi játékosai a padról nézték végig a mérkőzést, míg a hazaiak pontjaiból 48-at a légiósaik szereztek.

Jól kezdett az ASE, különösen Kucsora volt eredményes, közelről és távolról is jól tüzelt, Eilingsfeld közelije után időt kért a KTE a hatodik perc elején 4-13-nál. Lehozta Kovács Ákost és Eilingsfeldet Krasovec mester, beállt Heimann, Arnold és Pajor is. Arnold kettese után 15-23-at mutatott az eredményjelző, de több paksi találat már nem született, a hazaiak egy 7-0-s sorozattal feljöttek egy pontra a tizedik perc végére.

Három triplával indította a második felvonást a hazai társaság, bő két perc elteltével időt kért az Atom. Kovács Ákos távoli találata törte meg a paksi gólcsendet, de menetelt tovább a lila-fehér egylet, Kucsora kettese után 38-28-at mutatott az eredményjelző. Eilingsfeld és Kovács révén 42-37-re zárkózott a piros-kék csapat, a negyed végén Sövegjártó zsákolásával sikerült megtartani az ötpontos különbséget.

A nagyszünet után is jól tartotta magát az ASE, Kékesi és Pajor is betalált távolról, Kovács Ákos két büntetője után már az ASE-nál volt az előny: 54-57. Nem sikerült megtartani a vezetést, a hazaiak kétpontos előnyre tettek szert a harmincadik perc végére.

Az utolsó tíz percben is jól és eredményesen játszott a paksi csapat, nem engedte ellépni a Kecskemétet, sőt izgalmassá tette a végjátékot. Az utolsó percben mind a két oldal időt kért, Kucsora 2+1-e után 81-80-ra módosult az eredmény. Az ASE támadhatott 9.9 másodperccel a vége előtt a győzelemért, de Eilingsfeld dobását blokkolták. A hazaiak még büntetőzhettek, amiből egyet értékesítettek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 82-80 (22-23, 22-16, 17-20, 21-21).
ASE: Wooten NJ, Pajor 3/3, Kovács 22/3, Eilingsfeld 17, Nicholson NJ, Heimann -, Arnold 2, Kékesi 3/3, Sövegjártó 5/3, Kucsora 28/6, Ihring NJ.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív